back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

8 Μαρτίου 2021: Γεωργία Μοσχογιάννη@Power Woman@Αθήνα 984

Διαβάστε επίσης

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας είναι μαζί μας, μια επαγγελματίας γνωστή σε όλους μας, όλα αυτά τα 30 χρόνια μέσα από  τον Όμιλο των Αττικών Εκδόσεων, με μεγάλη θέληση και ταλέντο, πιστεύοντας:« ότι ο δρόμος της προόδου δεν είναι εύκολος και γοργός, πρέπει να τον επιθυμείς πραγματικά». Σύζυγος, μητέρα και  Εθελόντρια, στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας. Πάντα μαζί με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, έχουν θέσει κοινό τους στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού. Με την  κινητή μονάδα μαστογράφου , που έχει εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, προσφέροντας στην Ελληνίδα γυναίκα το πολύτιμο δώρο της πρόληψης.  Αν αναλογιστούμε ότι στη χώρα μας υπολογίζεται ότι οι γυναίκες που προσβάλλονται από την ασθένεια κάθε χρόνο ξεπερνούν τις 4.500, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι το έργο της κινητής μονάδας. Οι μεγάλες ανάγκες προληπτικού ελέγχου, ο ενθουσιασμός με τον οποίον πλαισιώνουν όλοι οι εθελοντές και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες στον αγώνα αυτό, δημιουργούν το υπόβαθρο για να συνεχίζεται μέχρι σήμερα, το όραμα που έγινε αλήθεια. Η φροντίδα για υγεία, σε όλες τις γυναίκες της Ελλάδας. Κα Μοσχογιάννη σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να συμμετέχετε στην σημερινή Γιορτή- Αφιέρωμα του Σταθμού της πόλης.

Συνέντευξη στην Ελένη Σούρδη

Ε.Σ: Έχοντας δουλέψει τόσα χρόνια στα περιοδικά και το ραδιόφωνο, θα ήθελα να μας καταθέσετε  ποιες Μεγάλες Γυναίκες που θαυμάζετε ονομαστικά (από  όποιους τομείς επιλέξετε) και γιατί, τις συγκεκριμένες.

Γ.Μ: Την Σιμόν Ντε Μποβουάρ: η φιλόσοφος που απεικόνισε σωστά την έννοια του φεμινισμού. Την μητέρα Τερέζα για την εκστρατεία της σχετικά με την ενημέρωση της φτώχειας. Την Ώντρευ Χέμπορν για το απαράμιλλο στυλ  της και κομψότητα της και την Αμαλία Έρχαρτ  την πρώτη γυναίκα πιλότο.

Ε.Σ: Τι δώρο σας έκανε σήμερα την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, η οικογένεια σας ;

Γ.Μ: Το σπουδαιότερο γεμάτο αγάπη:  μια μεγάλη αγκαλιά.

Ε.Σ: Ως απλός άνθρωπος που βιώνεται όλη αυτή την πένθιμη κατάσταση ( μέσα στο τρίτο κύμα του φονικού ιού, ενώ βρέθηκε το βιολογικό εμβόλιο επιτέλους, για τους συνανθρώπους μας), πιστεύεται υπάρχει αντίδοτο η εμβόλιο για την ψυχολογική πανδημία, που μαστίζει τον άνθρωπο αιώνες, με ματαιοδοξία, φιλοδοξία, τάση εξουσίας, μέσα από τα υλικά αγαθά ,τον πλούτο κ.α.;

Γ.Μ: Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας και το αντίδοτο; H αγάπη για τον εαυτό μας και προς τους άλλους, πάνω από όλα.

Ε.Σ: Ο Όμιλος Αττικών Εκδόσεων προχώρησε σε αναδιοργάνωση του εμπορικού τομέα, ενοποιώντας πλήρως τα τμήματα των έντυπων και ψηφιακών του μέσων. Στο πλαίσιο αυτό, κα Γεωργία Μοσχογιάννη αναβαθμιστήκατε στο Σύμβουλο Διοίκησης επί της εμπορικής πολιτικής, ενώ ταυτόχρονα είστε στο Δ.Σ. των τεσσάρων ( Athens DeeJay 95.2, Rock FM 96.9, Λάμψη 92.3 και Best 92.6) από τους πιο διάσημους  ραδιοφωνικούς σταθμών του Ομίλου. Πως νιώθετε για αυτό;

Γ.Μ: Νοιώθω πολύ όμορφα για την αναγνώριση  και την εμπιστοσύνη που λαμβάνω από την εταιρεία μου όλα αυτά τα 30 χρόνια που είμαστε μαζί!   

Ε.Σ: Για το τέλος της συνέντευξης μας, ποιο τραγούδι θα αφιερώνατε, από μια Μεγάλη Γυναικεία φωνή, με την ευχή να τελειώσει όλη αυτή η δύσκολη  περίοδος που ζούμε;

Γ.Μ: Έξυπνο το τελείωμα συνέντευξης σου. Το « this is my life» της υπέροχης Shirley Bassey! Σας ευχαριστώ πολύ για το κάλεσμα, χρόνια μας πολλά.

Ε.Σ: Σας ευχαριστούμε πολύ, για τα ουσιαστικά μηνύματα, για τα δικαιώματα των γυναικών Παγκοσμίως, καθώς και την πολύτιμη παρουσία σας.

Georgia Moschogianni-Commercial Director-Attica Media Group:Ο Όμιλος Αττικών Εκδόσεων εκδίδει, εντός Ελλάδας, 13 περιοδικά (Madame Figaro, Harper’s Bazaar, Mirror, Shape, Eίναι, Playboy, Τηλεθεατής, Τηλέραμα, Χάι, Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι, Maison Figaro, Music Life, Κουζίνα & Ποιότητα Ζωής). Εκτός Ελλάδας, η σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με την Playboy Enterprises έχει συμβάλει στη δυναμική διείσδυση του ομίλου στις αγορές της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, εκδίδοντας με ιδιαίτερη επιτυχία το Playboy σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία. Περισσότερες πληροφορίες για το βιογραφικό της κυρίας Μοσχογιάννη θα ανατρέξετε στο Linkedln.

Υ.Γ: Δικαιώματα των γυναικών είναι τα δικαιώματα και οι απαιτήσεις που αξιώνονται για τις γυναίκες και τα κορίτσια πολλών κοινωνιών ανά τον κόσμο και αποτελούν τη βάση για το γυναικείο κίνημα για τα δικαιώματα κατά τον δέκατο ένατο αιώνα και το φεμινιστικό κίνημα κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Σε ορισμένες χώρες, τα δικαιώματα αυτά θεσμοθετούνται ή υποστηρίζονται από το νόμο, τα τοπικά έθιμα και τη συμπεριφορά, ενώ σε άλλες μπορεί να αγνοηθούν ή να κατασταλούν. Διαφέρουν από τις ευρύτερες έννοιες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω ισχυρισμών μιας εγγενούς ιστορικής και παραδοσιακής προκατάληψης κατά την άσκηση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών, υπέρ των ανδρών και των αγοριών. Ζητήματα που συνδέονται συνήθως με τις έννοιες των δικαιωμάτων των γυναικών περιλαμβάνουν, αν και δεν περιορίζονται σε αυτά, στο δικαίωμα: για σωματική ακεραιότητα και αυτονομία, να είναι ελεύθερες από σεξουαλική βία, να ψηφίζουν, να κατέχουν δημόσια αξιώματα, να συνάπτουν νομικές συμβάσεις, να έχουν ίσα δικαιώματα στο οικογενειακό δίκαιο, να δουλεύουν, να αμοίβονται με δίκαιους μισθούς ή ίση αμοιβή, να έχουν αναπαραγωγικά δικαιώματα, να έχουν ιδιοκτησία, να μορφώνονται.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα