back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ένταση στην Πανόρμου για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης – Οκτώ προσαγωγές

Διαβάστε επίσης

Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:30 στην οδό Πανόρμου όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 100 στο ύψος του σταθμού του μετρό ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα χθεσινά επεισόδια και την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη.

Ομάδα ατόμων άρχισε να πετά αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο οι οποίες απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης.

Η συγκέντρωση διαλύθηκε ενώ η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 19:30 το βράδυ στην Πανόρμου σε συγκέντρωση περίπου 100 ατόμων, ενώ όπως ανακοινώθηκε ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

Την 20.10 ώρα σήμερα, ομάδα περίπου 100 ατόμων, συγκεντρώθηκε στην Πλατεία του Σταθμού Μετρό “Πανόρμου”, με σκοπό να πραγματοποιήσει πορεία στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Τα ανωτέρω άτομα επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και κροτίδα, σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που περιπολούσαν παραπλεύρως, για την επιτήρηση των Γραφείων της “Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών”.

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (8) άτομα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες συγκεντρώσεις σήμερα η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε τα εξής

Α 1. Την 13.00 ώρα, με πρωτοβουλία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και συμμετοχή Οργανώσεων, Σωματείων Εργαζομένων και Φοιτητικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (800) περίπου ατόμων στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι την 14.30 ώρα και στη συνέχεια πορεύθηκαν μέσω των οδών Σταδίου, Πλατείας Συντάγματος, Πανεπιστημίου, Κοραή στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου η συγκέντρωση -πορεία ολοκληρώθηκε ομαλά την 15.30 ώρα.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις ανωτέρω οδούς.

2. Την 17.30 ώρα, με πρωτοβουλία της “Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας” και συμμετοχή Οργανώσεων, Σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (3.000) περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι την 18.00 ώρα και στη συνέχεια πορεύθηκαν μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου στην Πλατεία Συντάγματος όπου η συγκέντρωση -πορεία ολοκληρώθηκε ομαλά την 18.45 ώρα.

Στο διάστημα της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις ανωτέρω οδούς.

3. Την 17.30 ώρα, με πρωτοβουλία της “Συνέλευσης Φεμινιστικών και Εργατικών Συλλογικοτήτων”” και συμμετοχή Σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (1.000) περίπου ατόμων στην Πλατεία Συντάγματος

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι την 18.15 ώρα και στη συνέχεια πορεύθηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου στην Πλατεία Ομονοίας, όπου η συγκέντρωση -πορεία ολοκληρώθηκε ομαλά την 19.00 ώρα.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις ανωτέρω οδούς.

Β. Την 18.00 ώρα σήμερα, με πρωτοβουλία της “συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα”, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (1.500) περίπου ατόμων, στο χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο επί σαράντα λεπτά της ώρα και στη συνέχεια πορεύθηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου στην Πλατεία Ομονοίας, όπου η συγκέντρωση -πορεία ολοκληρώθηκε ομαλά την 19.30.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις Λεωφόρους Βασ. Αμαλίας και τμήμα της Βασ. Σοφίας και στην οδό Πανεπιστημίου.

 

 

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα