back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έρευνα για την αντίδραση των αστυνομικών στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Διαβάστε επίσης

Διοικητική εξέταση διέταξε η ΕΛΑΣ, μετά την ανάρτηση video στο απεικονίζεται αστυνομικός να ξυλοκοπά πολίτη, στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν μεταξύ αστυνομικών και πολιτών στη Νέα Σμύρνη.

Ο νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα κατά την διάρκεια πορείας με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Νωρίτερα στις 14:50 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα  περίπου 30 ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν 11 άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση για την πλατεία της Ν. Σμύρνης υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Από τη πορεία δεν έλειψαν τα συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα και τα τρικάκια με συνθήματα κατά της χρήσης μάσκας.

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Με μακροσκελή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό. Το μεσημέρι ξύλο και αυταρχισμός και το βράδυ προπαγάνδα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες” έγραψε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για πρωτοφανή αστυνομική βία και αυταρχισμό έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας στην Νέα Σμύρνη σοκάρουν», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. «Για στρατιωτικού τύπου καταστολή και συνειδητή κυβερνητική πολιτική ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας» έκανε λόγο το ΚΚΕ.

«Καταδικαστέα η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Επισημαίνει ότι η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους, «αλλά οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής».

Δημήτρης Πέρρος – Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα