back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καρναβαλολεωφορείο και διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού στον Δήμο Ιλίου

Διαβάστε επίσης

Χωρίς τους χιλιάδες καρναβαλιστές από τα σχολεία και τους Συλλόγους της πόλης, χωρίς  τα παραδοσιακά έθιμα της Καθαράς Δευτέρας αλλά με πλατύ χαμόγελο, ευχάριστη διάθεση και πολλή αισιοδοξία, θα γιορτάσει φέτος τις Απόκριες ο Δήμος Ιλίου.

Καρναβαλολεωφορείο

Σε πείσμα των καιρών, η πόλη θα φορέσει την αποκριάτικη στολή της για να υποδεχθεί στους κεντρικούς της δρόμους το Καρναβαλολεωφορείο, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του δήμου, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, από τις 11.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00. Ένα Καρναβαλολεωφορείο γεμάτο ανιματέρ, καρναβαλιστές και γιγαντομασκώτ, θα σκορπίσουν απλόχερα χαμόγελα, ξεγνοιασιά και τρέλα, όπως απαιτεί το κλίμα των ημερών.

Κυνήγι Θησαυρού on line

Παράλληλα η Διεύθυνση Πολιτισμού του δήμου διοργανώνει διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού από την Κυριακή 7 Μαρτίου έως την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου.  Μέσα από το διαδικτυακό κυνήγι του πειρατικού θησαυρού, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να διασκεδάσουν, αλλά και να γνωρίσουν ιστορικές προσωπικότητες και εμβληματικά μουσεία, να αποκρυπτογραφήσουν πειρατικά μηνύματα και να επιδοθούν σε παιχνίδια στρατηγικής.

«Φέτος, η πανδημία μας αναγκάζει να γιορτάσουμε τις Απόκριες με έναν ιδιαίτερο τρόπο, χωρίς κόσμο, παρελάσεις και παραδοσιακά έθιμα που αναβιώνουν κάθε χρόνο και με μεγάλη επιτυχία στον Δήμο Ιλίου. Έστω και έτσι, θα τις γιορτάσουμε με χαρά, κέφι, πολλά χρώματα και ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία, προσδοκώντας να ξεφύγουμε για λίγο από τις δυσκολίες και την πίεση της καθημερινότητας. Μένουμε Ίλιον, γιορτάζουμε Ασφαλείς. Και του χρόνου, θα γιορτάσουμε και πάλι όλοι μαζί», δηλώνει ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα