back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Weswim»: Οι κολυμβητές παντός καιρού της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα «Κολυμπάμε. WeConnect. WeMotivate. Νοιαζόμαστε. Ταξιδεύουμε» τα μέλη της κοινότητας «Weswim» αθλούνται κολυμπώντας στην ανοιχτή θάλασσα όλες τις εποχές του χρόνου, κοινωνικοποιούνται, βελτιώνουν σώμα και ψυχή, ταξιδεύουν και παράλληλα διοργανώνουν δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και εκδηλώσεις κολύμβησης για ευάλωτες ομάδες.

Εμπνευστής της ιδέας και ιδρυτής της κοινότητας είναι ο Πέτρος Παρθένης αθλητής επί 20ετία στο Τρίαθλο Half-Ironman και μαραθωνοδρόμος, ο οποίος το 2015 εν μέσω οικονομικής κρίσης θέλησε, όπως λέει ο ίδιος στον Αθήνα 9.84, να αποτραβήξει τους Αθηναίους από τον καταναλωτισμό και να τους ρίξει στην ανοιχτή θάλασσα. 

Η ιδέα

«Ξεκινήσαμε το 2015 σε μια ελεύθερη παραλία της Βουλιαγμένης αλλά όταν αρχίζαμε και γινόμασταν πολλοί μεταφέρθηκε η δραστηριότητα στην πλαζ της Ωκεανίδας για περισσότερη ασφάλεια, με ναυαγοσώστη ομπρέλες κλπ.» αναφέρει ο κ. Παρθένης.  «Μοιραζόμαστε την αγάπη μας για το κολύμπι, δημιουργήσαμε  μια πολύ ωραία κοινότητα μέσω του διαδικτύου, η οποίο απέκτησε οντότητα και μορφή και μπορεί πλέον να εμπνέει. Αυτό αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να κινητοποιήσουμε τον κόσμο και το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα διοργανώνουμε και κάποια ταξίδια για κολύμπι σε αμόλυντα νερά π.χ. φέτος πήγαμε στη Κρήτη αλλά και ταξίδια στο εξωτερικό».

Συμβουλές

«Έχω δημιουργήσει και ένα κανάλι στο youtube το πρώτο στην Ελλάδα, που μιλάει για το κολύμπι στην ανοιχτή θάλασσα με συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων της ανοιχτής θάλασσας όπως οι τσούχτρες, ιατρικές συμβουλές, θέματα ασφαλείας κλπ. Η ελεύθερη δομή του Weswim επιτρέπει σε όλους όσους θέλουν να μάθουν να κολυμπούν με ασφάλεια και πάντα σε ομαδικό και μη ανταγωνιστικό κλίμα, να έρθουν σε επαφή με ένα από τα πιο όμορφα αθλήματα, που στην χώρα μας μπορεί να εξασκείται όλο το χρόνο. Η συμμετοχή έχει κόστος μόνο την είσοδο στην πλαζ» εξηγεί ο ιδρυτής της κοινότητας».

Togetherisbetter

«Ο κόσμος και με την κρίση και τώρα με την πανδημία ανακαλύπτει ξανά τον αθλητισμό όταν όμως ή άθληση έχει και το στοιχείο της ομαδικότητας, μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Το σύνθημα μας είναι Togetherisbetter, όταν κολυμπάμε παρέα δεν κρυώνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παρθένης, συμβουλεύοντας όσους επιθυμούν να κολυμπούν όλο το χρόνο να ξεκινήσουν σταδιακά, με μέτρο, να έχουν μαζί τους λίγο ζεστό νερό για ξέπλυμα και επαναφορα΄της θερμοκρασίας του σώματος και  ζεστά ρούχα.

Περισσότερες πληροφορίες βεβαίως μπορείτε να δείτε στην σελίδα του «Weswim» 

 Το «Weswim» σε αριθμούς

  • Κολύμπι 365 μέρες το χρόνο
  • Οργανωμένες κολυμβητικές συναντήσεις από Οκτώβριο έως Ιούνιο κάθε Κυριακή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με συμμετοχές 150 μ.ο κολυμβητών/event και πλέον.
  • Οργανωμένες κολυμβητικές συναντήσεις από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο κάθε Τετάρτη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με συμμετοχή 80μ.ο κολυμβητών/event και πλέον.
  • Η σταθερά αυξανόμενη κοινότητα αριθμεί συνολικά 12.000 ενεργά διαδικτυακά μέλη σε Facebook και Instagram , ενώ περισσότεροι από 4.500 μοναδικοί κολυμβητές έχουν δώσει το παρόν σεκάποιο από τα events της κοινότητας.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα