back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι αλλάζει για τις επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων – Μόνο στον δήμο διαμονής του καταναλωτή

Διαβάστε επίσης

Νέα δεδομένα στις επισκέψεις των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων δημιουργούν οι νέοι περιορισμοί που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

Από σήμερα οι καταναλωτές επισκέπτονται σούπερ μάρκετ, μανάβικακρεοπωλεία και ζαχαροπλαστεία μόνο στο Δήμο διαμονής τους και στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033. Το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων παραμένει το ίδιο για τις καθημερινές, από τις 07:00 – 20:30, ενώ για τα Σαββατοκύριακα αναμένεται να αναπροσαρμοστεί από τις 07:00-18:30, με δεδομένη την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Αττική μετά τις 19:00.

Το μέτρο για ψώνια μόνο στο Δήμο κατοικίας που τίθεται από σήμερα σε ισχύ, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποτελέσει οδηγό για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, που σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους στόχος είναι τα εμπορικά να επαναλειτουργούν το δεύτερο 15ήμερο του Μαρτίου.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί, όλα συγκλίνουν πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα γίνει με την υιοθέτηση νέου κωδικού και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των καταναλωτών, τα οποία θα γίνονται είτε στον δήμο κατοικίας, είτε σε απόσταση έως 2χλμ. Στόχος της κυβέρνησης είναι τι άνοιγμα του λιανεμπορίου όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με νέα δεδομένα για εργαζόμενους και καταναλωτές για την αποφυγή διασποράς. Δεν αποκλείεται στα μέτρα που θα υιοθετηθούν να είναι και ο κόφτης στα SMS στο 13033 για τα καταστήματα τροφίμων και στο 13032 για το λιανεμπόριο. 

 

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα