back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Ο Γουάλι Αντεγιέμο υποστηρίζει τη δυναμική επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν και της Ρωσίας

Διαβάστε επίσης

O Γουάλι Αντεγιέμο, προτεινόμενος από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, επισήμανε τη δέσμευσή του στη δυναμική επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, της Ρωσίας, αλλά και άλλων χωρών.

Σε γραπτές απαντήσεις του σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, ο Αντεγιέμο είπε πως οι κυρώσεις κατά του Ιράν θα πρέπει να χαλαρώσουν μόνο αν η χώρα συμμορφωθεί με το πλαίσιο των όρων της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα παρακολουθεί προσεχτικά «καθεμιά από τις προσπάθειες του Ιράν να παρακάμψει τις κυρώσεις και να παραβιάσει το διεθνές τραπεζικό σύστημα» για να χρηματοδοτήσει τρομοκρατικές ενέργειες.

«Η υποστήριξη του Ιράν στην τρομοκρατία είναι μία σοβαρή ανησυχία και, αν επιβεβαιωθεί, θα συνεργαστώ με συναδέλφους στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να παρακολουθώ στενά και να επιδιώξω τη διακοπή αυτής της υποστήριξης με κάθε διαθέσιμο μέσο» ανέφερε σε απαντήσεις του ο Αντεγιέμο.

Η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας αναμένεται να ψηφίσει αύριο για το διορισμό του Αντεγιέμο, ανοίγοντας το δρόμο για τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας στην ολομέλεια του σώματος μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το Ιράν απέκλεισε την Κυριακή, τη διεξαγωγή μιας ανεπίσημης συνάντησης με τις ΗΠΑ, αλλά και άλλες μεγάλες δυνάμεις, για να συζητηθούν τρόποι διάσωσης της καταρρέουσας συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα, με την Τεχεράνη να επιμένει ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει πρώτα να αποσύρει το σύνολο των μονομερών κυρώσεών της.

Ο Αντεγιέμο έδωσε επίσης έμφαση στη δέσμευσή του για την επιβολή κυρώσεων κατά ρωσικών παραγόντων, ενώ, όπως είπε, θα συνεργαστεί στενά με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους για την εφαρμογή νόμων που επιβάλλουν κυρώσεις σε εταιρίες και πρόσωπα

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα