back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκαν απόψε από τη Βουλή της πΓΔΜ οι 4 τροπολογίες του Συντάγματος στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αφορούν την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε “Βόρεια Μακεδονία”, το προοίμιο του Συντάγματος, τη μέριμνα της Πολιτείας για τη διασπορά τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των γειτονικών χωρών της ΠΓΔΜ.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ με ανάρτησή του στο twitter συνεχάρη τους πολίτες και τους βουλευτές για την υπευθυνότητα που έδειξαν για τις συνταγματικές αλλαγές με τις οποίες, όπως είπε «ανοίγουμε από κοινού τις πόρτες για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ». Σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι θα απευθύνει διάγγελμα.

“Αποδείξαμε ότι τα θαύματα είναι δυνατά”, σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ ενώ το κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO, που απείχε της ψηφοφορίας ζητά πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν σε ανακοινώσεις τους τόσο ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ όσο και κορυφαία στελέχη της ΕΕ για την ψήφιση των τροπολογιών στην ΦΥΡΟΜ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία συνεχάρη τον , Ζόραν Ζάεφ για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.
“Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας. Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή” σχολίασε στο twitter o πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, μέχρι στιγμής το πότε θα πραγματοποιηθεί η χθεσινή αναβληθείσα συνάντηση Τσίπρα -Καμμένου την ώρα που εντείνονται οι διεργασίες στους ΑΝΕΛ μετά και την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη ΦΥΡΟΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είναι έξαλλος με τους υπουργούς των ΑΝΕΛ που δεν θέλουν να παραιτηθούν.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από την ΚΟ του κόμματος εξουσιοδότηση, προκειμένου να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό δέσμευση ότι δεν θα χρησιμοποιήσει στελέχη του κόμματος στον επόμενο ανασχηματισμό, με την ΚΟ να αρνείται. ΝΑΙ είπαν μόνο η κ. Κόλλια και ο κ. Κατσίκης.

“Είναι καλό για όλους μας να υπάρξει μια λύση και αυτό απαιτεί μια πολύ θαρραλέα αντιμετώπιση”, τόνισε η Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη στο Μακεδονικό” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την συνάντηση του με την Γερμανίδα Καγκελάριο. Ο κος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι είναι μια κακή συφωνία που αντί να λύνει παλιά προβλήματα των Βαλκανίων μπορεί να δημιουργήσει καινούργια.

Σε ηλικία 75 ετών απεβίωσε χτυπημένος από τον καρκίνο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και υπουργός της ΝΔ , Δημήτρης Σιούφας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε απόψε με την οικογένεια του εκλιπόντος και εξέφρασε τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια.

“Υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και ένας σπάνιος άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την ποιότητά του” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Δημήτρης Σιούφας άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή με τη σοβαρότητα, τη νηφαλιότητα & τη μετριοπάθειά του, αρχές που προάγουν τη δημοκρατία & τις οποίες υπηρέτησε με συνέπεια ως το τέλος της ζωής του» έγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο twitter.

Η οικογένεια του εκλιπόντος αρνήθηκε να γίνει η κηδεία του δημοσία δαπάνη.

Παρατείνεται έως τα τέλη Ιανουαρίου η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους τραυματισμούς 2 ατόμων από τα ΜΑΤ στην διαδήλωση των εκπαιδευτικών διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. «Πολιτικά επικίνδυνες» και «αντιδημοκρατικές» χαρακτήρισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, τις ενέργειες των αστυνομικών των ΜΑΤ που «χτύπησαν στα τυφλά» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα κηρύξει προς το παρόν εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τον τερματισμό της μερικής αναστολής του ομοσπονδιακού κράτους. Όπως είπε για να διασφαλίσει κονδύλια για την ανέγερση του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ προτιμά να δει το Κογκρέσο να δρα.

Την ήττα με σκορ 79-68 γνώρισε ο Παναθηναικός από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Βροχές σήμερα στην Αττική, σποραδικές καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές, και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 10 βαθμοί, αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα