back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: Στον αέρα τα σχολικά γεύματα

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής για την συνέχιση και επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων, ζητά η Ανοιχτή Πόλη. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ιδιαίτερη αξία για τις λιγότερο προνομιούχες οικογένειες.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

«Ένας χρόνος με τα σχολεία σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, τώρα και χωρίς σχολικά γεύματα.

Η διακοπή του προγράμματος των σχολικών γευμάτων που ανακοινώθηκε πρόσφατα έρχεται να υπογραμμίσει την απροθυμία της πολιτείας να υποστηρίξει τη σχολική κοινότητα που δοκιμάζεται στις συνθήκες της πανδημίας και την αδιαφορία της για τη φτωχοποίηση που αυτή συνεπάγεται για πολλά νοικοκυριά.

Αφού τα σχολεία της πόλης ανοιγόκλεισαν με σχέδιο ακορντεόν, χωρίς αραίωση των τάξεων, χωρίς να εξασφαλιστεί πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση για όλους τους μαθητές, χωρίς τακτικά τεστ covid σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και χωρίς επαρκές προσωπικό καθαριότητας, τώρα μαθαίνουμε ότι το αρμόδιο Υπουργείο δεν μερίμνησε ώστε να υπογραφεί σχετική σύμβαση για τη συνέχιση της παροχής των σχολικών γευμάτων.

Το αποτέλεσμα είναι, ένα πρόγραμμα με θετική απήχηση και ιδιαίτερη αξία για τις λιγότερο προνομιούχες οικογένειες, να βρίσκεται στον αέρα, χωρίς να είναι γνωστό αν και πότε θα συνεχιστεί.

Η Ανοιχτή Πόλη έχει ήδη διαμαρτυρηθεί, από την προηγούμενη σχολική χρονιά, για τη στέρηση των γευμάτων από χιλιάδες μαθητές των σχολείων της πόλης.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει τη συνέχιση του προγράμματος, αλλά και την επέκτασή του, όπως άλλωστε προέβλεπε και ο αρχικός σχεδιασμός του».

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα