back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βόλτα στη λαϊκή αγορά Παγκρατίου

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στην λαϊκή αγορά Παγκρατίου, σε μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές αγορές της Αθήνας, που γίνεται κάθε Παρασκευή στην οδό Αρχιμήδους. Παραγωγοί και καταναλωτές τηρούν στο ακέραιο τις αποστάσεις ασφαλείας, ενώ σε όλους τους πάγκους υπάρχουν αντισηπτικά υγρά.

Στην κεντρική είσοδο της λαϊκής αγοράς, που βρίσκεται από την πλευρά της πλατείας Πλαστήρα, υπάρχει κιόσκι με ανθρώπους της περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που μοιράζουν από το πρωί ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες για την άυλη συνταγογράφηση.

Καταναλωτές της γύρω περιοχής σπεύδουν από το πρωί στην λαϊκή αγορά Παγκρατίου, προκειμένου να προμηθευτούν λαχανικά, ζαρζαβατικά και φρούτα σε πιο ελκυστικές τιμές από τα σούπερ μάρκετ. Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, χωρίς ωστόσο να καταγράφονται εικόνες συνωστισμού, καθώς οι πάγκοι έχουν τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας και οι καταναλωτές φροντίζουν αντίστοιχα να μην συγκεντρώνονται γύρω από τους πάγκους.

[su_image_carousel source=”media: 362483,362481,362480,362478,362477″]

«Τσιμπημένες» οι τιμές σε κάποια είδη

Οι τιμές σε γενικές γραμμές είναι καλές, με εξαίρεση κάποια προϊόντα που έχουν πάρει την ανηφόρα… Για παράδειγμα το μπρόκολο και το κουνουπίδι παρουσιάζουν σήμερα μεγάλη αύξηση, όπως και τα φρέσκα φασολάκια και λόγω εποχής. Το μπρόκολο πωλείται μέχρι και 2.50 ευρώ το κιλό, όταν πριν λίγες μέρες ήταν από 70- 1.00 ευρώ πιο κάτω η τιμή του. Στα 2 ευρώ «σκαρφάλωσε» και το κουνουπίδι, όταν πριν από λίγες μέρες πωλούνταν μέχρι και 50 λεπτά φτηνότερο.
Στα 4 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή στα φρέσκα φασολάκια, ενώ στο ένα ευρώ το τεμάχιο κοστίζει η αγκινάρα. Τα χόρτα στο 1.50 ευρώ το κιλό κ.ο.κ

Οι τιμές στα φρούτα κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, με τα μήλα στο 1.00 ευρώ- 1.40 ευρώ το κιλό, τα αχλάδια αντίστοιχα στην ίδια τιμή και τα πορτοκάλια πεσμένα πλέον μέχρι και 70 λεπτά το κιλό.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα