back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παράταση του lockdown στην Αττική έως τις 8 Μαρτίου – Ποιες άλλες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο»

Διαβάστε επίσης

Παράταση του lockdown στην Αττική έως τις 8 Μαρτίου – Ποιες άλλες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο».

Την παράταση του lockdown στην Αττική έως τις 8 Μαρτίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια όλων των πολιτών για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της επιδημίας.

Την παράταση των αυστηρότερων μέτρων στο Λεκανοπέδιο για τουλάχιστον μία εβδομάδα εισηγήθηκε, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, αποσκοπώντας στην αποσυμπίεση της ασφυκτικής πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία.

Παραμένουν στο κόκκινο οι Περιφεριακές Ενότητες Αττικής, Καλυμνίων, Ευόσμου, Αχαΐας, Αρκαδίας, ενώ στο κόκκινο μπαίνουν έως τις 8 Μαρτίου οι ΠΕ:

Λευκάδας
Θεσπρωτίας
Σύρου
Σάμου
Αρτέων
Δήμος Διδυμότειχου
Δήμος Λοκρών
Δήμος Αμφιλοχίας
Ηρακλείου
Κορινθίας

Έντονος προβληματισμός υπάρχει για τον Πειραιά, όπου τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 80%, αλλά και στη δυτική Αττική, τη Λάρισα και το Βόλο. Βγαίνει από το βαθύ κόκκινο η Μύκονος, ενώ οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου μπαίνουν στο κίτρινο.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου από την πλευρά της δήλωσε ότι «τα ενεργά κρούσματα είναι 12.000 και καθημερινά εισάγονται 260 άνθρωποι στα νοσοκομεία. Η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι εμφανής. Η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι στο 88%. Στην Αττική έχουμε σημαντική αύξηση στον Πειραιά, με περισσότερα από 1.100 ενεργά κρούσματα και στον Δυτικό τομέα με περισσότερα από 1.000 ενεργά κρούσματα.

Αυτή τη βδομάδα είχαμε πολλές μικρές εξάρσεις. Με τόσες πολλές εστίες δεν μπορεί να σβήσει η φωτιά. Δεν παρατηρήθηκε το ποσοστό μείωσης που περιμέναμε στην Αττική μετά τα νέα μέτρα. Συμβάλλει σημαντικά η αύξηση των μεταλλαγμένων στελεχών, που μεταδίδονται πολύ περισσότερο».

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα