back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το παιχνιδάδικο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, που θέλεις να το γευτείς

Διαβάστε επίσης

Το κατάστημα Replay Toys είναι η νέα άφιξη κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Η όψη του είναι παραμυθένια, γεμάτο χρώματα διακοσμημένο και στημένο σαν παγωτατζίδικο, μόνο που στα «ψυγεία» του αντί για παγωτά έχει παιχνίδια παλαιότερων εποχών όπως αυτοκινητάκια, lego, πολύχρωμα πόνυ, PEZ, playmobil και συλλεκτικά παιχνίδια, σε συσκευασίες παγωτών ή γλυκών.

Ο Μισέλ και ο Νικόλας οι άνθρωποι πίσω από το Replay Toys έφτιαξαν ένα μοναδικό χώρο έχοντας στόχο την προώθηση της ιδέας της επαναχρησιμοποίησης των παιχνιδιών σε παιδιά και γονείς, προτείνοντας ταυτόχρονα ένα πιο ηθικό μοντέλο διαχείρισης και χρήσης των παιχνιδιών.

Νέα ζωή στα παλιά παιχνίδια

«Η φιλοσοφία του εγχειρήματος μας είναι η αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση των παιχνιδιών από την οποία προκύπτουν οφέλη για το περιβάλλον, για τη διαμόρφωση των καταναλωτικών μας συνηθειών, για τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και την προώθηση της εκπαιδευτικής και δημιουργικής πλευράς των παιχνιδιών», αναφέρει στον Αθήνα 984, ο Μισέλ. «Πουλάμε παιχνίδια, που ανακατασκευάζουμε ή δικές μας κατασκευές από τουβλάκια. Παιχνίδια διαχρονικά, που κυκλοφορούν στην αγορά από το 1970 και που δεν έχουν σταματήσει να βγαίνουν μέχρι σήμερα. Έχουμε και κομμάτια από τις προσωπικές μας συλλογές από όταν είμαστε εμείς παιδιά. Επίσης έχουμε φτιάξει και πολλά μπρελόκ από Lego και Playmobil και ιδιοκατασκευές με θέματα από την καθημερινότητα π.χ. φτιάξαμε μια λαϊκή αγορά».

«Ο χώρος του Replay Toys έχει διακοσμηθεί σαν παγωτατζίδικο- ζαχαροπλαστείο και στα «ψυγεία» μας πωλούνται και Lego με το κιλό, (20 ευρώ το κιλό), με τα οποία τα παιδιά μπορούν να φανταστούν και να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες» προσθέτει ο Μισέλ. «Διαθέτουμε, μέχρι στιγμής, πέντε κωδικούς, Playmobil, Lego, PEZ, Hot Wheels και το Μικρό μου πόνυ. Παράλληλα αγοράζουμε ή δεχόμαστε παιχνίδια, αυτής της φιλοσοφίας, που θα ήθελε κάποιος να προσφέρει ή τα έχει βαρεθεί και θα φτιάχνουμε ένα πακέτο, το οποίο κάθε μήνα θα το στέλνουμε σε ιδρύματα ή οργανισμούς που τα χρειάζονται».

Όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια έχουν ελεγχθεί και απολυμανθεί από ειδικά μηχανήματα και δίνονται σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα