back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

EY ZHN 27-01-2021

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 19-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 18-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 17-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 15-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 12-04-2024

ΕΥ ΖΗΝ 11-04-2024

Χρειαζόμαστε καλή διάθεση αυτές τις ημέρες, για να αντέξουμε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, αλλά και τις προσωπικές προκλήσεις που έχει δημιουργήσει στον καθένα η πανδημία.

Όπως είναι λογικό, χρειαζόμαστε καλή διάθεση από όπου μπορούμε να τη βρούμε. Και η διατροφή μας, ευτυχώς, είναι η καλύτερη πηγή. Υπάρχουν τροφές που, η κάθε μία με τον δικό της τρόπο και με το δικό της θρεπτικό συστατικό, μπορούν να μας φτιάχνουν καθημερινά τη διάθεση, όπως τα σέσκουλα.Αυτά τα εντυπωσιακά, καταπράσινα φύλλα περιέχουν τεράστιες ποσότητες αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών αλλά και μαγνησίου, που ρυθμίζει τις αντιδράσεις του οργανισμού μας σε κάθε είδους στρες.Τα αυγά είναι η… “πολυβιταμίνη” της φύσης, καθώς περιέχουν πρωτεΐνη αλλά και άφθονες αναγκαίες βιταμίνες. Περιέχουν επίσης χολίνη, μια ουσία που προστατεύει τον εγκέφαλο και μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες.

Ο μαϊντανός που κόβουμε και βάζουμε στην σαλάτα μας για την γεύση είναι γεμάτος με αντιοξειδωτικά. Η δουλειά των αντιοξειδωτικών είναι να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό, οι οποίες συμβάλλουν στην κατάθλιψη.

Ακόμα μια προσθήκη στο φαγητό μας για τη γεύση και την μυρωδιά που κατά βάθος κρύβει μέσα του διατροφικούς θησαυρούς, αίναι το σκόρδο.Παρά την έντονη μυρωδιά του, δεν κάνει να το φοβόμαστε, καθώς περιέχει άφθονα αντιοξειδωτικά συστατικά

Εκτός του ότι είναι εκπληκτική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, τα ρεβίθια περιέχουν μέταλλα που καταπολεμούν το στρες, όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, το σελήνιο και ο χαλκός, καθώς και άφθονες βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα