back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προβληματισμός και ανησυχία από τον συνωστισμό καταναλωτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Οι σημερινές όσο και οι χθεσινές εικόνες συνωστισμού των καταναλωτών στους εμπορικούς δρόμους κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων θορύβησαν κυβέρνηση και επιστήμονες, υπό το φόβο μιας νέας επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης.

Και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης επικράτησε το αδιαχώρητο με τους καταναλωτές να σχηματίζουν ουρές έξω από τα εμπορικά καταστήματα και οι εικόνες να προκαλούν προβληματισμό στους ειδικούς υπό τον φόβο μιας νέας έξαρσης της πανδημίας.

Το επόμενο δίμηνο, ως φαίνεται, θα είναι πολύ κρίσιμο για την πορεία της πανδημίας, καθώς ο άστατος καιρός, το άνοιγμα της αγοράς και οι διαφαινόμενες καθυστερήσεις παραδόσεων εμβολίων από τις εταιρίες  καθιστούν ακόμα πιο έντονες τις ανησυχίες των ειδικών, την ώρα που με κομμένη την ανάσα αναμένουν τις υγειονομικές συνέπειες από το άνοιγμα των καταστημάτων σε πρώτη φάση και ακολούθως των σχολείων (γυμνασίων και λυκείων)

Σταμπουλίδης: Καταστροφικό ένα τρίτο lockdown – Χρειάζεται αυτοπειθαρχία 

«Θα είναι καταστροφικό για όλους ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό lockdown» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης σχολιάζοντας τις ουρές και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε χθες Σάββατο στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει» τόνισε κ. Σταμπουλίδης.

Αστυνομικοί καλούν τους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα αυτοπροστασίας, τηρώντας τις αποστάσεις, οι οποίες εκ των πραγμάτων αδυνατείτε να κρατηθούν.

«Η δημοτική αστυνομία βρίσκεται με όλες τις δυνάμεις της στους δρόμους για να εξασφαλίσει την τήρηση των μέτρων προστασίας» τόνισε μιλώντας στον σταθμό μας ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, υπεύθυνος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος.

Ανοικτά τα μαγαζιά και την επόμενη Κυριακή

Στο μεταξύ χθες δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ.) υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα