back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15.00

Διαβάστε επίσης

Στην απόφαση να ανοίξει τα καταστήματα εστίασης στις 25 Μαΐου προχώρησε η κυβέρνηση κατόπιν της έγκρισης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση αύριο, Κυριακή. 

Ανοικτά θα είναι από τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα τύπου Mall όπως και τα εκπτωτικά χωριά. Απαραίτητη η χρήση μάσκας για εργαζόμενους και πελάτες εντός των καταστημάτων. Ισχυρή σύσταση για χρήση της στους κοινόχρηστους χώρους.   

Επίσης από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν ζωολογικά πάρκα, βοτανικοί κήποι, ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας,  οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων και οι γραμματείες των δικαστηρίων της χώρας.  

Επιστροφή από αύριο των πιστών στις Εκκλησίες και τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων. 

Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας οι λουόμενοι προσέρχονται από το πρωί στις οργανωμένες πλαζ της χώρας. Στα τέσσερα μέτρα απόσταση οι ομπρέλες μεταξύ τους και με μόνο δύο ξαπλώστρες σε κάθε ομπρέλα. Εξαίρεση υπάρχει μόνο για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά. Χωρίς τραπεζοκαθίσματα τα κυλικεία και τα αναψυκτήρια, πωλούν μόνο συσκευασμένα προϊόντα και καθόλου αλκοόλ. Αυστηρές είναι κυρώσεις και πρόστιμα για τους παραβάτες. 

Στους 162 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας. Σήμερα κατέληξαν δύο γυναίκες, 92 και 84ων ετών, οι οποίες νοσηλεύονταν στο ΝΙΜΙΤΣ.  

Τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι ανασύρθηκαν από άνδρες της πυροσβεστικής από σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι Λουτρακίου. 

 ΔΙΕΘΝΗ

Τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων από κορονοϊό που έχουν καταγραφεί σε μία ημέρα από τα μέσα Μαρτίου κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η  Ισπανία μετρώντας 102 θανάτους.  

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις προβλέπεται για αύριο ο καιρός στην Αττική.  Θερμοκρασία από 20 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα