back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπέρ της επαναλειτουργίας Γυμνασίων – Λυκείων οι Αθηναίοι

Διαβάστε επίσης

Θετικοί στην προοπτική επαναλειτουργίας των γυμνασίων και λυκείων της χώρας, εμφανίζεται η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες διατυπώνουν την άποψη ότι η παρούσα κατάσταση δείχνει πως η επαναλειτουργία των σχολείων μπορεί να γίνει με ασφάλεια για εκπαιδευτικούς και μαθητές, εφόσον ασφαλώς τηρηθούν και από τις δυο πλευρές οι οδηγίες των ειδικών, ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας και εφαρμοστούν κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κρίνει ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πάρουν άμεσα προτεραιότητα στις λίστες για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ενώ οι μαθητές θα πρέπει υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του ιού τόσο πριν την επαναλειτουργία των γυμνασίων και λυκείων, όσο και μετέπειτα σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς

Παράλληλα, οι περισσότεροι τονίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να μεριμνούν συνέχεια ώστε σε κάθε διάλειμμα να μην υπάρχει συνωστισμός μαθητών.
Οι ερωτηθέντες κρίνουν ότι χάθηκε ήδη μεγάλο μέρος της διδακτέας ύλης, κάτι που όπως λένε , σημαίνει ότι “θα πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο γυμνάσια και λύκεια “.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα