back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θετικά τα πρώτα μηνύματα στην αγορά – Επέστρεψε το χαμόγελο στους καταστηματάρχες

Διαβάστε επίσης

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα από τις δυο πρώτες μέρες επανεκκίνησης του λιανεμπορίου, μετά από περίπου 2.5 μήνες που τα καταστήματα είχαν κατεβάσει ρολά, λόγω των αυστηρών μέτρων της καραντίνας. Άνθρωποι της αγοράς δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την κίνηση και τον τζίρο των πρώτων ημερών, εκφράζοντας παράλληλα μεγάλη αισιοδοξία και για την συνέχεια.

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν μέσω του 9.84 οι άνθρωποι της αγοράς για την κίνηση που αποτυπώνεται τις πρώτες μέρες λειτουργίας των καταστημάτων. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, σε μια πρώτη εκτίμηση, μιλά για αύξηση στην κίνηση και στον τζίρο των καταστημάτων, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η ποσοστιαία πραγματική αποτύπωση αυτής της αύξησης θα γίνει από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς από σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ξεκινά σχετική έρευνα, με την συμμετοχή των καταστηματαρχών που θα κληθούν να απαντήσουν σε ένα ευρύτερο ερωτηματολόγιο όπου μεταξύ άλλων θα καταθέσουν και τυχόν προβλήματα που αντιμετώπισαν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των καταστημάτων. «Τα ευρήματα της έρευνας θα παρουσιαστούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα», όπως δήλωσε ο κ. Καφούνης.

Την ικανοποίηση του για την κίνηση στην αγορά εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Αντώνης Ζαΐρης, με την πρώτη αποτύπωση -όπως σημειώνει- να είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική. Ο κ. Ζαΐρης εκτιμά ότι η καλή εικόνα στην αγορά θα έχει και συνέχεια, ώστε οι καταστηματάρχες να καλύψουν έστω ένα μικρό κομμάτι των απωλειών που είχαν όλο αυτό το διάστημα.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, επισημαίνει από την πλευρά του ότι και ο Σύνδεσμός Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος ξεκινά άμεσα την διενέργεια μιας συνολικής μελέτης, με στόχο να αποτυπωθούν τα πραγματικά μεγέθη της ποσοστιαίας αύξησης στην κίνηση και τον τζίρο των καταστημάτων, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι, τόσο ο κ. Καφούνης όσο και ο κ. Ζαΐρης, δηλώνουν παράλληλα ότι η πρώτη εικόνα είναι ενθαρρυντική, τονίζοντας αντίστοιχα ότι οι πρώτες εικόνες δείχνουν πως και οι δυο πλευρές ( Καταστηματάρχες και καταναλωτές) τηρούν με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφάλειας.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα