back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στάση εργασίας στο Τραμ 10:00-14:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς τραμ θα μείνει ως τις 2 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης η Αθήνα λόγω της τετράωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας στην οποία προχωρούν από τις 10:00 έως τις 14:00 οι εργαζόμενοι στο μέσο σταθερής τροχιάς.

Την «προειδοποιητική στάση εργασίας» εξήγγειλε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας τη μη σωστή λειτουργία του συστήματος τηλεματικής του τραμ.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, «τον Μάρτιο του 2019 τοποθετήθηκε η νέα τηλεματική με σκοπό τη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου προς το επιβατικό κοινό. Δυστυχώς μέχρι σήμερα μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα έχει φέρει. Η προβληματική λειτουργία της “νέας τηλεματικής” αποτελεί μείζον θέμα για τη γραμμή του τραμ που παραμένει 22 μήνες άλυτο, ενώ οι καθημερινές δυσλειτουργίες του δοκιμαστικού συστήματος, επιφέρουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και την ασφάλεια των δρομολογίων, σημαντική οικονομική ζημία στην εταιρεία, προβλήματα στην εξυπηρέτηση του ήδη ταλαιπωρημένου επιβατικού κοινού και τελικώς την πλήρη απαξίωση του μέσου».

«Όλο αυτό το διάστημα το προσωπικό Λειτουργίας της Γραμμής Τραμ (ηλεκτροδηγοί, κέντρο ελέγχου, επόπτες συρμών, επιθεωρητές λειτουργίας) δίνει μεγάλο αγώνα για να διασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες ασφάλειας στα δρομολόγια και έχουν στείλει αλλεπάλληλες επιστολές διαμαρτυρίας και εξώδικα για το ζήτημα αυτό προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς ωστόσο το πρόβλημα να λύνεται» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Εν τω μεταξύ, ξεκινούν την Τετάρτη εκ νέου τα δρομολόγια του Τραμ από και προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τα οποία είχαν διακοπεί το Μάρτιο του 2020. Ως εκ τούτου δίνεται σε πλήρη εμπορική λειτουργία το σύνολο της νέας γραμμής έως το ΣΕΦ και οι 10 από τις 11 στάσεις του εν λόγω τμήματος, καθώς στις «Τζιτζιφιές» τα έργα πολιτικού μηχανικού αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Φεβρουαρίου, έτσι το διάστημα αυτό οι συρμοί θα διέρχονται από εκεί χωρίς στάση.

Τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση «Μπάτης» στο Παλαιό Φάληρο ως το ΣΕΦ διεκόπησαν προκειμένου να εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο των οποίων είχε ενταχθεί η μετατόπιση της γραμμής και των στάσεων του Τραμ

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα