back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ψηφιακά πορτοφόλια: Η νέα τάση των ανέπαφων συναλλαγών

Διαβάστε επίσης

Σε μια περίοδο που η πανδημία του COVID-19 οδήγησε τους καταναλωτές στην ολοένα και συχνότερη χρήση ανέπαφων και ηλεκτρονικών πληρωμών τα παραδοσιακά πορτοφόλια δίνουν τη θέση τους στα ψηφιακά.

Τι είναι τα ψηφιακά πορτοφόλια

Τα ψηφιακά πορτοφόλια είναι εφαρμογές για smartphones και tablets που τα μετατρέπουν σε συσκευές που μπορούν να κάνουν ανέπαφες πληρωμές και άλλες τραπεζικές συναλλαγές. Ένα παράδειγμα είναι να πληρώσουμε ανέπαφα και με τη χρήση του κινητού μας τηλεφώνου σε ένα εμπορικό κατάστημα.

Ένα δεύτερο είναι η άμεση μεταφορά χρημάτων, μέσω της εφαρμογής, στον τραπεζικό λογαριασμό (ή στο ψηφιακό πορτοφόλι) ενός φίλου, ενός συγγενή ή μιας επιχείρησης. Μέσα από τα ψηφιακά πορτοφόλια ο χρήστης μπορεί να διαχειρίζεται τους τραπεζικούς λογαριασμούς του, τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες του κ.ά.

Είναι εύκολες οι συναλλαγές;

Η χρήση αυτού του ψηφιακού εργαλείου είναι απλή και οι χρήστες εξοικειώνονται πολύ γρήγορα με τη λειτουργεία του. Για παράδειγμα η πληρωμή μπορεί να γίνει ανέπαφα πλησιάζοντας το κινητό τηλέφωνο κοντά στη συσκευή του εμπόρου. Για τη μεταφορά χρημάτων προς τον λογαριασμό ενός φίλου το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε τη σχετική εντολή και να πλησιάσουμε το κινητό μας στο κινητό του φίλου μας.

Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι τρόποι που μπορούμε χρησιμοποιήσουμε για την μεταφορά χρημάτων μέσω αυτών των πορτοφολιών. Ένας τρίτος τρόπος μεταφοράς χρημάτων, που λειτουργεί και απομακρυσμένα, είναι να σκανάρουμε έναν κωδικό ή να γράψουμε το ΑΦΜ της επιχείρησης που θέλουμε να πληρώσουμε. Φυσικά υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι που προκύπτουν από τους διάφορους συνδυασμούς των παραπάνω.

Ψηφιακά πορτοφόλια είναι διαθέσιμα από το σύνολο των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας κάνοντας την καθημερινότητα των καταναλωτών ευκολότερη.

Κωνσταντίνος Σιούμπουρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα