back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μαρία Συρεγγέλα: Η Σοφία Μπεκατώρου με την ομιλία της έδωσε βήμα όχι μόνο στις γυναίκες, αλλά και σε άνδρες και παιδιά

Διαβάστε επίσης

«Mε την συγκλονιστική της ομιλία – προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε την αλυσίδα φόβου, σιωπής και συχνά ανοχής, στέλνοντας μήνυμα πως δεν είναι αποδεκτή κανενός είδους βία σε βάρος γυναικών. Εδωσε δηλαδή βήμα όχι μόνο στις γυναίκες, αλλά και στα παιδιά και τους άνδρες» δήλωσε η υφυπουργός Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα για τις αποκαλύψεις της ολυμπιονίκη και για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη, πρόσθεσε ότι «οι γυναίκες δεν είναι μόνες. Ως πολιτεία έχουμε ένα δίκτυο δομών στήριξής τους, με δυνατότητα νομικής συνδρομής, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων στα 42 Συμβουλευτικά Κέντρα, ανά τη χώρα, καθώς στην κυβερνητική ατζέντα είναι πολύ ψηλά και τα θέματα ενδοικογενειακής βίας. Όλες οι γυναίκες  μπορούν να απευθυνθούν στα προαναφερθέντα Κέντρα για να δεχθούν ψυχολογική, νομική στήριξη, κοινωνική και σε περίπτωση που απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα,  να καλέσουν άμεσα το 100 στα τμήματα ενδοοικογενειακής βίας. Αν κάποια δεν μπορεί να μιλήσει έχει τη δυνατότητα αποστολής e-mail.»
Επισήμανε την ύπαρξη νομικού πλαισίου σε υψηλό επίπεδο στη η χώρα μας , υπογραμμίζοντας πως  θα πρέπει γίνει ευρύτερα γνωστό ότι η βία τιμωρείται, ότι υπάρχουν  δομές στήριξης και ότι η κάθε γυναίκα θα τις έχει στο πλευρό της. «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.  Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν και θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει και σε κάθε περίπτωση» είπε εμφατικά.
Η κυρία Συρεγγέλα αναφέρθηκε και στο μάθημα της σεξουαλικής αγωγής. Οπως γνωστοποίησε «έχει ήδη αρχίσει να διδάσκεται πιλοτικά στα σχολεία και πλέον εντάσσεται στα υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά μαθήματα», λέγοντας πως μετά την αξιολόγησή του θα διδάσκεται σε όλα τα δημόσια σχολεία.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα