back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χατζηδάκης: Να αναλάβουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες στα εργασιακά, την επικουρική ασφάλιση και τον συνδικαλιστικό νόμο

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες στα εργασιακά, την επικουρική ασφάλιση και τον συνδικαλιστικό νόμο, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο των επαφών που ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες με τους κοινωνικούς εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αιφνιδιάσει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν προτίθεται να αφήσει τις μεταρρυθμίσεις να σύρονται επί μακρόν.

Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, από την πλευρά τους τόνισαν ότι η σχέση που διαμορφώνει η πανδημία, είναι ετεροβαρής με δυνατό κρίκο στην αλυσίδα την εργοδοτική πλευρά.

Eπίσης, έγινε εκτενής ενημέρωση για τα φαινόμενα ακραίας εργοδοτικής παραβατικότητας και άσκησης πιέσεων προς τους εργαζόμενους ακόμη και με διακύβευμα την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ, ενώ ζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εργασίας, η συνεργασία των συναρμοδίων υπηρεσιών και η παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων κατά την διάρκεια των ελέγχων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωση του, εξέφρασε την διαφωνία του απέναντι στις επικείμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ζητώντας την άμεση απόσυρση των μέτρων, τα οποία χαρακτήρισε αντεργατικά.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην αγορά εργασίας

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην αγορά εργασίας, τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια τους επόμενους μήνες ώστε η μετάβαση στην «εργασιακή κανονικότητα» (μετά την σταδιακή άρση των προστατευτικών μέτρων όπως οι αναστολές συμβάσεων) να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση. Σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή θα διαδραματίσουν και τα ευρωπαϊκά κονδύλια, με τον Κ. Χατζηδάκη να αναδεικνύει ως προτεραιότητα την βέλτιστη αξιοποίησή τους για δράσεις κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα