back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αλλάζει πρόσωπο ο λόφος του Στρέφη

Διαβάστε επίσης

Νέο πρόσωπο θα αρχίσει να αποκτά από φέτος ο λόφος του Στρέφη. Με απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ιδιωτική εταιρεία στα πλαίσια του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» ανέλαβε να εκπονήσει την μελέτη συνολικής ανάπλασης του χώρου ώστε στην συνέχεια ο δήμος να δημοπρατήσει το έργο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Αθήνα 9,84» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σάκης Κολλάτος η μελέτη θα παραδοθεί στον δήμο το αργότερο μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2021 προκειμένου στην συνέχεια δρομολογηθούν τα έργα. Να σημειωθεί ότι η ιδιωτική εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι θα δαπανήσει για τον Λόφο του Στρέφη ένα εκατ. ευρώ το οποίο θα έχει να κάνει τόσο με το κόστος της μελέτης όσο και με τα έργα που θα γίνουν.

Σε ότι αφορά τα έργα που προβλέπονται ο κ. Κολλάτος τόνισε ότι ο κεντρικό λόφος της Αθήνας πρόκειται να «πρασινίσει» λόγω της αύξησης των δένδρων και των φυτών που θα φυτευτούν, θα αποκτήσει μονοπάτια περιπάτου για τους επισκέπτες, το πράσινο θα ποτίζεται από ειδικό αρδευτικό σύστημα που θα κατασκευαστεί για αυτόν τον σκοπό, ενώ θα υπάρξει και δίκτυο αποχέτευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «πακέτο» της ανάπλασης του Λόφου προβλέπονται έργα και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και την παιδική χαρά που υπάρχουν.
Τέλος όπως είπε ο κ. Κολλάτος η μελέτη που θα γίνει από την ιδιωτική εταιρεία θα εποπτεύεται από το δήμο καθώς στην αρμόδια επιτροπή υπάρχουν τέσσερις εκπρόσωποι του δήμου Αθηναίων, ενώ το ζήτημα της κατασκευής θα το χειριστεί η Δημοτική Αρχή που θα δημοπρατήσει και το έργο.

Επίσης, κάμερες όπως δήλωσε ο κ. Κολλάτος δεν πρόκειται να τοποθετηθούν στον Λόφο παρά μόνο στο αναψυκτήριο που θα λειτουργεί στην περιοχή για λογαριασμό του ιδιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι την αντίθεσή της στην τοποθέτηση καμερών εξέφρασε η Δημοτική Αντιπολίτευση, στην χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα