back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στον Αθήνα 9.84 η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Διαβάστε επίσης

 

Σε μία συνέντευξη εφ΄ολης της ύλης στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για τις καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κατά πόσο είναι πρακτικά εφαρμόσιμο το άνοιγμα μόνο της τρίτης Λυκείου, για την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια και τις αντιδράσεις που προκαλεί το εν λόγω σχέδιο της κυβέρνησης.

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ «Πρέπει να μπει τέλος στη σιωπή και να καταγγέλλονται τέτοια φαινόμενα»

«Επικοινώνησα με τον πρύτανη του ΑΠΘ και ζήτησα εγρήγορση τονίζοντας του την σημασία να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να χυθεί άπλετο φως στις καταγγελίες πρώην φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή», τόνισε η υπουργός επισημαίνοντας «πως πρέπει να μπει τέλος στη σιωπή και να καταγγέλλονται τέτοια φαινόμενα» προσθέτοντας πως «ήδη ο πρύτανης επικοινώνησε με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης»

Δευτεροβάθμια εκπαίδευση: «Πρακτικά μη εφαρμόσιμο το άνοιγμα μόνο της Γ λυκείου»

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με του ειδικούς για να δούμε τι θα κάνουμε με το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα περιμένουμε λοιπόν τις εισηγήσεις των ειδικών και με βάση αυτές, η κυβέρνηση θα πάρει τις όποιες αποφάσεις.  Συνεπώς ο χρόνος που θα ανοίξουν και τα λύκεια εξαρτάται από τις εισηγήσεις των ειδικών. Το “άνοιγμα” πάντως μόνο για τους μαθητές της Γ’ λυκείου είναι πρακτικά σχεδόν αδύνατον να γίνει»

Αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια: «Υιοθετήσαμε αυτή τη μέθοδο καθώς όλες οι άλλες έχουν αποτύχει»

«Το αστυνομικό σώμα, που θα περιφρουρεί στα πανεπιστήμια δεν θα έχει όπλα, δεν θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο. Υιοθετήσαμε αυτή τη μέθοδο – άλλες έχουν αποτύχει. Δεν αφορά όλα τα Πανεπιστήμια αλλά εκείνα στα οποία εντοπίζονται εστίες παραβατικότητας και εγκληματικών ενεργειών Δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια αλλά πρέπει να σταματήσουν τα φαινόμενα εγκληματικότητας και βίας»

Η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στη βάση εισαγωγής ως ποσοστό και όχι σε απόλυτο αριθμό είπε πως «αυτό έγινε για να μην εξαρτάται η εισαγωγή από την εκάστοτε δυσκολία ή ευκολία των θεμάτων καθώς  το απόλυτο μέγεθος οδηγεί σε στρεβλώσεις. Θέλουμε τα τμήματα να έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν το προφίλ που θέλουν και να μπορούν να ορίζουν τα πανεπιστήμια τη βάση εισαγωγής και τους συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα εισαγωγής»  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα