back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Τσολιά: Έχουν γίνει εκατομμύρια δόσεις εμβολίων διεθνώς και δεν απειλήθηκε η ζωή κάποιου εμβολιαζόμενου

Διαβάστε επίσης

Για την ασφάλεια του εμβολίου, με βάση τα τελευταία δεδομένα, αλλά και για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη η  Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής λοιμωξιολόγων και της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού.
 
Τυχόν παρενέργειες:
«Έχουμε κάποιες αναφορές στη χώρα μας οι οποίες είναι υπό εξέταση. Από ότι είναι γνωστό μέχρι σήμερα, δεν  έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρό που να απειλήθηκε η ζωή κάποιου εμβολιαζόμενου. Έχουν γίνει εκατομμύρια δόσεις διεθνώς και δεν υπάρχει κάποιο “σήμα” 
 
Πρόγραμμα εμβολιασμών στη χώρας μας
«Το πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά, προχωράμε σταθερά. Ασφαλώς είναι επιθυμητή η αύξηση της ταχύτητας , αλλά αυτό εξαρτάται κατά μεγάλο μέρος από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και πιστεύουμε ότι καθώς θα αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων θα επιταχύνεται και ο ρυθμός του εμβολιασμού»
 
Πλάνο εμβολιασμών
«Όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των 85 και άνω θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ανθρώπων που είναι 80 έως 85 ετών και αυτό υπολογίζουμε να γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου. Τώρα ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός των υγειονομικών. Ωστόσο ο εμβολιασμός των ιδιωτών έχει ακόμα δρόμο να διανύσει, όπως επίσης και άλλων επαγγελματικών υγείας , οδοντιάτρων, φαρμακοποιών»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα