back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: Να στηριχθούν λιανεμπόριο και εστίαση

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να δοθεί ένα μήνυμα προς όλους να στηρίξουν τα καταστήματα στις γειτονιές, επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος στην τοποθέτησή του , στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου της ΑΘήνας Επιπλέον, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης υπογράμμισε εκ νέου ότι το λιανεμπόριο πρέπει να στηριχθεί άμεσα με οικονομικά μέτρα εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση “θα αφήσει πίσω του πάρα πολλές πληγές”.

“Αυτό το άνοιγμα εάν δεν ακολουθηθεί από ουσιαστικά μέτρα οικονομικής στήριξης και σε δημοτικό και σε κεντρικό επίπεδο, θα είναι ένα άνοιγμα που θα αφήσει πίσω του πάρα πολλές πληγές” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Δημήτρης Αγανίδης αναφέρθηκε ειδικότερα στις μικρές επιχειρήσεις εστίασης.

“Υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες και παράπονα ότι δεν τους αποστέλλονται τα δημοτικά τέλη με την έκπτωση του 50%. Σε άλλες περιπτώσεις- επειδή δεν ήταν σαφές πότε ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή του τέλους, αποστέλλονται πρόστιμα με προσαυξήσεις 100%.

Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης έχουν τεθεί θέματα δοσοποίησης των φετινών τελών κατάληψης δημοσίων χώρων και υπάρχει ένα αίτημα να υπάρξει η μείωση του 50% των δημοτικών τελών και να δοθεί η δυνατότητα καταβολής τους, φέτος ειδικά, σε δόσεις και βέβαια γίνει διαγραφή των προστίμων όπου έχουν επιβληθεί πρόστιμα με προσαύξηση 100%”.

 

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα