back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αντισταθμιστικά οφέλη ζητά ο δήμος Ασπροπύργου για τις νέες φυλακές 

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή των νέων φυλακών της Αττικής στον Ασπρόπυργο με την κατεδάφιση παλαιών κτιρίων στο, 180 στρεμμάτων, οικόπεδο με την δημοτική αρχή να καταγγέλλει για μια ακόμα φορά την υλοποίηση του έργου καθώς θεωρεί ότι θα επιβαρυνθεί περαιτέρω η περιοχή.

Το συγκρότημα  αναμένεται να είναι έτοιμο το 2022 με την επωνυμία Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών και θα αποτελείται από 12 πτέρυγες δυναμικότητας 2.000 κρατουμένων.

«Δυστυχώς παρά τις αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού θα γίνει», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου. «Αυτό που ζητάμε και είμαστε σε συζητήσεις αυτό το διάστημα με τα αρμόδια υπουργεία είναι να ισχύσει η εξαγγελία της κυβέρνησης  για τα αντισταθμιστικά οφέλη  σε σχέση με την εγκατάσταση των φυλακών στην περιοχή μας,  Ζητάμε να δεσμευτεί για αυτό η κυβέρνηση για να απαλύνουμε τον πόνο μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. «Ποια θα είναι αυτα τα αντισταθμιστικά οφέλη εναπόκεινται στη συμφωνία, που θα κάνουμε με την κυβέρνηση και τι θα εγκρίνει. Εμείς έχουμε μια πλειάδα έργων υποδομής  που λείπουν από την πόλη μας και μάλιστα όταν λειτουργήσει ένα τέτοιο μεγάλο σωφρονιστικό κατάστημα χρειάζονται και κάποιες καινούργιες υποδομές. Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί μια σύσκεψη με τους αρμόδιους για να καταλήξουμε ποια θα είναι αυτά τα αντισταθμιστικά οφέλη για τον Ασπρόπυργο».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα