back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύγκρουση στη Βουλή για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ

Διαβάστε επίσης

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί τροπολογία για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και προβλέπει αύξηση του ποσοστό συμμετοχής ιδιώτη στο μετοχικό κεφάλαιο και εθελούσια έξοδο για περίπου 2000 εργαζόμενους.

Για τροπολογία προετοιμασίας περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ χωρίς προηγούμενη συζήτηση έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ζητώντας από την κυβέρνηση να μην νομοθετεί τόσο σοβαρά ζητήματα που αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις με πρόσχημα την πανδημία.

«Δεν είναι η τροπολογία στο παρά ένα, τα ΕΛΤΑ είναι» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας ότι σε ότι αφορά στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο μετοχικό σχήμα, υπάρχει ήδη ως ιδιώτης μέτοχος με ποσοστό 10% η Eurobank. «Πρέπει αυτή η επένδυση να γίνει με κριτήρια ιδιώτη επενδυτή, ώστε να πάρει πίσω τα χρήματα του ο Έλληνας φορολογούμενος», ανέφερε. Αναφορικά με τον εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους, είπε πως θα υλοποιηθεί με εθελούσια έξοδο περίπου 2000 εργαζόμενων. Το πλάνο αναμένεται να έχει εκτελεστεί μέσα σε μια 2ετία και η εταιρία να έχει «γυρίσει» σε λειτουργική κερδοφορία.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνσης διαβεβαίωσε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι τα ΕΛΤΑ να παραμείνουν σε όλα τα σημεία της επικράτειας, ενώ προβλέπονται προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου στο μοντέλο της ΔΕΗ.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα κλείσει κανένα κατάστημα, ζήτησε ο Μάριος Κάτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας κόκκινη γραμμή τόσο το θέμα αυτό, όσο και το εργασιακό. Να αποσύρει τη ρύθμιση ζήτησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα