back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκπαίδευση υποψήφιων θετών και ανάδοχων γονέων από τη Περιφέρεια Αττικής

Διαβάστε επίσης

115 υποψήφιοι θετοί γονείς παρακολούθησαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης θετών γονέων της Περιφέρεια Αττικής έτσι ώστε να καταφέρουν να υιοθετήσουν ένα παιδί και να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση κάθε ζητήματος που σχετίζεται με την υιοθεσία.  Άμεσος επόμενος στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η διενέργεια εκπαιδευτικού προγράμματος για υποψήφιους ανάδοχους γονείς.

Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο η εκπαίδευση αποτελεί προϋπόθεση για την εγγραφή των υποψηφίων θετών στο Εθνικά Μητρώα Υιοθεσίας και εν συνεχεία στην διαδικασία σύνδεσης τους με παιδιά.

Ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης θετών γονέων

Ειδικότερα η  Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων υλοποίησε 5 τμήματα εκπαίδευσης για υποψήφιους θετούς γονείς, κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2020. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, μέσω της πλατφόρμας epresence.gov.gr. Το πρόγραμμα είχε συνολική διάρκεια τριάντα (30) ωρών με έξι (6) θεματικές ενότητες  και εκπαιδεύτηκαν 115 υποψήφιοι θετοί γονείς. Οι εκπαιδευτές ήταν όλοι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής, που έχουν πιστοποιηθεί με σχετική εκπαίδευση.

Ετοιμάζεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για υποψήφιους ανάδοχους γονείς

«Στόχος μας η οικογενειακή αποκατάσταση κάθε παιδιού που στερείται – μόνιμα ή προσωρινά – βιολογικού περιβάλλοντος. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει το κοινωνικό της έργο και θα σταθεί στο πλευρό των γονιών που επιθυμούν να προσφέρουν.
Εργαζόμαστε συστηματικά για την ανάδειξη και προώθηση της Υιοθεσίας και Αναδοχής. Σε συνεργασία με τα διοικητικά στελέχη της Περιφέρειας, τα συναρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να βελτιωθεί η  σχετική διαδικασία», επεσημαίνει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης. 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα