back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε μία ιστορική στιγμή και μέσα σε θρησκευτικό κλίμα ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται αυτήν την ώρα τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου συναντάται με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατά την  επίσκεψη στην Αγία Σοφία , μνημείο του Βυζαντινού πολιτισμού της Ορθοδοξίας και της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς. Εδώ αισθάνεται κανείς το βάρος της ιστορίας…. έγραψε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός μέσω τουίτερ, μετά την επίσκεψή του στην Αγιά Σοφιά. 

Οι σημερινές επισκέψεις του Πρωθυπουργού πραγματοποιούνται στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων Τσίπρα -Ερντογάν. 

 Χθες ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, που έχουν πάρει άσυλο στην Ελλάδα ενώ συνέδεσε το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με το θέμα των μουφτήδων στη Δυτική Θράκη.    

«Η Ελλάδα είναι κατηγορηματικά αντίθετη με όσους επιχειρούν να ανατρέψουν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, ωστόσο έχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.  

Στη δυνατότητα επίλυσης διμερών διαφορών μέσω του διαλόγου εστιάζουν κάποια από τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου.  Μπορούμε να τα λύσουμε με διάλογος ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Hurriyet ενώ η Cumhuriyet υποστηρίζει στο δικό της τίτλο: Η Θεολογική Σχολή αντάλλαγμα για τους μουφτήδες.Η δουλειά της πολιτικής είναι να κάνεις φίλους και όχι εχθρούς, υπογραμμίζει στο πρωτοσέλιδό της η Aksam. 

«Ο Ερντογάν και ο Τσίπρας θέλουν να υπερβούν τις κρίσεις» είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Tagesspiegel». « ‘Αγκυρα και Αθήνα έρχονται πιο κοντά»,  ο τίτλος στην ιστοσελίδα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF. «Ο Τσίπρας δεν θα δώσει στον Ερντογάν αυτά που θέλει» ο τίτλος ανάλυσης στην ηλεκτρονική σελίδα της «Handelsblatt». 

 Σε λίγη ώρα στις Βρυξέλλες υπογράφεται το πρωτόκολλο ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ με το νέο συνταγματικό της όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».  

Αύριο εισάγεται στην αρμόδια Επιτροπή της Ελληνικής Βουλής. Την Παρασκευή η ψηφοφορία στην Ολομέλεια.    

Εκπνέει αυτήν την ώρα  η προθεσμία υποβολής προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο διαγωνισμός να αποβεί άκαρπος. 

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα η συγκέντρωση των εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπ Οικονομικών. Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ έως τις τρεις μετά το μεσημέρι.  

Πρώτη δημοσκόπηση για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, από την εταιρία Opinion.  Σε αυτήν ο Κώστας Μπακογιάννης προηγείται με ποσοστό 33,8%. Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 8,5%, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι πέμπτος με ποσοστό 6%.  Ο Χρήστος Τεντόμας συγκεντρώνει 6,2% και ο Νίκος Σοφιανός 4,2%.  

Πολιτισμός

Τέσσερα έργα του Αμερικανού χορογράφου, Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ παρουσιάζονται από απόψε στις 8.30 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Τίτλος της παράστασης είναι « A Quiet Evening of Dance» και πρόκειται για δύο αναβιώσεις παλαιότερων έργων και δύο νέες δημιουργίες.
Μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου. Εισιτήρια από 7 ευρώ.  

 Αθλητισμός

 Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ καθώς ανακοινώθηκε η πρόσληψή του από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.  

 Καιρός

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στην Αττική – χιονοπτώσεις τη νύχτα, σστην Πάρνηθα – 11 βαθμοί Κελσίου, αυτήν την ώρα, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα