back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλεξία Έβερτ: «Συγχαρητήρια, πετύχατε την καθαίρεσή μου»

Διαβάστε επίσης

Παρέμβαση της Αλεξίας Έβερτ λίγο νωρίτερα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με φόντο τις έντονες αντιδράσεις της δημοτικής αντιπολίτευσης για διαδικτυακό σχόλιο της, που οδήγησαν στην παραίτησή της από τη θέση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

“Πετύχατε τη καθαίρεσή μου στο όνομα του political correct. Zητήσατε την κεφαλή μου επί πίνακι. Συγχαρητήρια το καταφέρατε” τόνισε η κ. Έβερτ.

“Έχουν πέσει θεοί και δαίμονες πάνω μου για δύο λέξεις “ανέφερε και για μια ακόμη φορά ζήτησε συγγνώμη για το επίμαχο σχόλιο της.

“Ζητώ συγγνώμη σε όσους το πήραν προσωπικά και σε τόσο στενά κομματικά πλαίσια” είπε η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού “Αθήνα Ψηλά” υπογραμμίζοντας ότι η ίδια έχει φίλους από όλο το κομματικό φάσμα και ότι -όπως είπε- “δεν υπήρξε ποτέ κομματόσκυλο”.

“Η δήλωση μου δεν αφορούσε σε κάποιο κόμμα ήταν εν θυμό, ήταν απόρροια στενοχώριας” υποστήριξε αναφερόμενη στον χαρακτηρισμό “κατσαρίδες” των μελών του ΚΚΕ που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

“Όσοι παρέβησαν τον νόμο και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις αισθάνθηκαν Μπουμπουλίνες και Κολοκοτρώνηδες” διερωτήθηκε η κ. Έβερτ και σημείωσε ότι είναι το ανεύθυνο της συμπεριφοράς που πληγώνει και θυμώνει.

“Πιστεύω ότι και τα θύματα του Πολυτεχνείου θα εξέφραζαν την αποστροφή τους. Θα ήταν οι πρώτοι που θα στέκονταν αλληλέγγυοι στα θύματα του κόβιντ. Θα σας φώναζαν μην το κάνετε διότι ο θάνατος δεν έχει κομματικό πρόσημο” επισήμανε η Αλεξία Έβερτ.

Χάρης Βουρδουμπάς, Λαϊκή Συσπείρωση: “Προκλητική η ομιλία της”

“Η σημερινή προκλητική της ομιλία δείχνει ότι όχι απλά δεν έχει μετανιώσει αλλά νομίζω ότι τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα για το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί το δήμαρχος για το αν αποδέχεται τέτοιου είδους προκλητικές ομιλίες, οι οποίες μόνο να πυροδοτήσουν έχουν να συνεισφέρουν τίποτα. Αλλά επίσης θα θέλαμε -επειδή την ακούγαμε για πολλά λεπτά να λέει διάφορα και να προσπαθεί να εξηγήσει ότι οι εμετικοί χαρακτηρισμοί στους οποίους προχώρησε ήταν αποτέλεσμα ότι θύμωσε, να μας εξηγήσει και η ίδια και όσοι εκφράζονται από αυτά που ακούστηκαν εάν θυμώνουν με τον ίδιο τρόπο με τα φέρετρα που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική που δεν έχει φροντίσει να στελεχώσει το εθνικό σύστημα υγείας.

Ντίνα Ρέππα, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα «Η δημαρχία Μπακογιάννη να την απομακρύνει από το δημοτικό συμβούλιο»

«Όχι μόνο δεν παραιτήθηκε -όπως είχε αρχικά δηλώσει- από δημοτική σύμβουλος η Αλ. Έβερτ αλλά αντίθετα συνέχισε προκλητικά το φασιστικό της λογύδριο στο δημοτικό συμβούλιο στις 30/11.
Στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την έκφραση “κατσαρίδες και τρωκτικά” που “πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε μαζί τους” που χρησιμοποίησε σε ανάρτησή της για τους κομμουνιστές, χαρακτήρισε την παραπάνω φράση «καυστική» και τη δικαιολόγησε επειδή οι διαδηλωτές παραβίασαν τον νόμο! «Καυστικές», λοιπόν κατά την κ. Έβερτ οι λέξεις με τις οποίες οι ναζί χαρακτήριζαν τους Εβραίους!

Και σα να μην έφτανε αυτό, συνέχισε αμετανόητη να χρησιμοποιεί εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι φασίστες στον δημόσιο λόγο, δηλώντας ότι δεν είναι «κομματόσκυλο», υπονοώντας ότι είναι άλλοι.

Ξεπέρασε κάθε όριο το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Αλεξία Έβερτ, που κατέχει “κληρονομικά” υψηλές θέσεις στο δήμο Αθηναίων κι έτσι παραμένει σε αυτό παρ’ όλο που προσέβαλε τη δημοκρατία.

Μετά και από αυτή την τοποθέτηση, η δημαρχία Μπακογιάννη οφείλει να την απομακρύνει τώρα από το δημοτικό συμβούλιο και να διαχωριστεί από τις επαίσχυντες δηλώσεις της!

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα