back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πότε θα κάνει “ξαστεριά” για την οικονομία;

Διαβάστε επίσης

Σίγουρα αυτά τα Χριστούγεννα δεν είναι και τα καλύτερα που θα περάσει η κοινωνία. Όλοι είναι πιεσμένοι και από την εξάπλωση του ιού, αλλά και από το γεγονός ότι οι περισσότερες οικογένειες βιώνουν οικονομική πίεση, καθώς λόγω καραντίνας αρκούνται στις κρατικές επιδοτήσεις. Οπότε, εδώ έχουμε ένα μείγμα ανησυχίας και αγωνίας, το οποίο προς το παρόν με βάση και τις δημοσκοπήσεις δεν έχει… μεταμορφωθεί σε εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει στην πολιτική.

Αναμφίβολα το εμβόλιο σίγουρα θα αποφορτίσει την κοινωνία. Όμως  πραγματικό εμβόλιο θα είναι με το μόλις αρχίσει η οικονομία να λειτουργεί κανονικά. Και δεν μιλάμε μόνο για τις εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αλλά για το πώς θα μπορέσει η πραγματική οικονομία να ανακτήσει τον χαμένο χρόνο. Να μην υπάρξουν απολύσεις και λουκέτα, ειδικά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Και όλα αυτά η κυβέρνηση πρέπει να τα διαχειριστεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, όταν και αναμένεται να έχει αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μετά τον εμβολιασμό. Το καλοκαίρι του 2021 αναμένεται να αρχίσει να επανέρχεται η οικονομία στους προ κορωνοϊού ρυθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα