back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στις 12.30 η κηδεία του Βασίλη Πάικου

Διαβάστε επίσης

Στις 12 και μισή το μεσημέρι, από το κοιμητήριο Ζωγράφου η κηδεία του δημοσιογράφου Βασίλη Παϊκου. Ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Α984,  επί σειρά ετών συνεπής στο ραντεβού του με το κοινό στα ερτζιανά, υπηρέτησε τον σταθμό της πόλης και από τη θέση του Διευθυντή Προγράμματος. Επί 25 χρόνια είχε την ευθύνη της Κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή», ενώ παράλληλα δίδασκε στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας.

Με τον θάνατο του Βασιλη Πάικου η  οικογένεια του Αθήνα 9.84 έγινε φτωχότερη χάνοντας ένα εργατικό και πάντα σεμνό μέλος της. Σήμερα, ο σταθμός της πόλης αποχαιρετά έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή διακρίθηκε για το υψηλό του φρόνημα, την ευθύνη και την ακεραιότητά του. Έναν άνθρωπο ταυτισμένο με την έννοια του ήθους και την ιδιότητα του δημοσιογράφου.

Σε όλη του την ζωή ο Βασίλης Πάικος  τίμησε την δημοσιογραφική του ιδιότητα με υψηλή συνείδηση του χρέους του. Υπήρξε ένας ιδεολόγος, πιστός στις αρχές και στις αξίες του, ένας δημοσιογράφος αφοσιωμένος στο λειτούργημά του και συγχρόνως, ένα ενεργό άτομο στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας είχε σημαντική παρουσία στα έντυπα μέσα, η αγάπη του ωστόσο για το ραδιόφωνο ήταν ιδιαίτερη και το υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και Διευθυντής Προγράμματος του Αθήνα 9.84, που ξεχώριζε για τον επαγγελματισμό, τη συναδελφικότητα, τη διεισδυτική του ματιά στα γεγονότα, την προθυμία του να βοηθήσει νεότερους συναδέλφους και να πει τον καλό λόγο για τις καλές δουλειές.

Ο Βασίλης Πάικος τα τελευταία χρόνια είχε εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή στον Αθήνα 9.84 και αρθρογραφούσε στην ιστοσελίδα του σταθμού.

Ήταν επί  25 χρόνια επικεφαλής της κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ, μέχρι το 2010, στην οποία ήταν αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης, ενώ για χρόνια δίδασκε στο “Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας”.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου από το νεκροταφείο Ζωγράφου στις 12.30 το μεσημέρι.

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε στους οικείους του ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

«Γνώριζα προσωπικά τον Βασίλη Πάικο. Αν και πολιτικά διαφωνούσαμε, εκτιμούσα πάντα το ήθος, τη μετριοπάθεια, και κυρίως την ευγένεια με την οποία άσκησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Στην οικογένεια και τους οικείους του θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Τσίπρας: Αποχαιρετούμε τον ακέραιο και ευγενή άνθρωπο

Τα  συλλυπητήριά του εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Βασίλη Πάικο. Τον εξαίρετο δημοσιογράφο με τη δυσεύρετη ευρυμάθεια. Τον σύντροφο και αγωνιστή της Αριστεράς από τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα. Τον δάσκαλο εκατοντάδων παιδιών που δίπλα του έγιναν δημοσιογράφοι. Τον ακέραιο και ευγενή άνθρωπο.

Στο μισό αιώνα προσφοράς του στη δημοσιογραφία και την Αριστερά πορεύτηκε πάντοτε με βάση τις αξίες του και το σπάνιο ήθος του. Γι’ αυτό και είχε κερδίσει το σεβασμό όλων. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους».

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Βασίλη Πάικου, ενός ξεχωριστού δημοσιογράφου και σκεπτόμενου πολίτη.

Ο Βασίλης Πάικος εμπνεόμενος πάντα από δημοκρατικές αρχές και με σπάνια ευρύτητα γνώσεων κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας σε μια εποχή που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται έντονα.

Πέρα όμως από δημοσιογράφος, ήταν και ένας μεγάλος δάσκαλος για εκατοντάδες νέους και αποτελούσε ο ίδιος με το παράδειγμά του πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχει να μαθητεύσουν δίπλα του.

Σε όλη του τη διαδρομή κινήθηκε απαρέγκλιτα στη βάση των αξιών της Αριστεράς και του δημοκρατικού διαλόγου, ενώ στάθηκε με θάρρος πάντοτε, ακόμα και σε στιγμές που δεν ήταν κάτι εύκολο ή αυτονόητο, απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση, με την ελπίδα πως οι νέοι δημοσιογράφοι που δεν τον γνώρισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Νίκος Φίλης: Άνθρωπος που μιλούσε με επιχειρήματα και όχι με κραυγές

Άνθρωπο ευγενή, ακέραιο και δημοσιογράφο προσηλωμένο στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας χαρακτήρισε τον Βασίλη Πάικο, ο φίλος και συνεργάτης του στην εφημερίδα Αυγή, Νίκος Φίλης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας στον ΑΘΗΝΑ 9.84, ο Βασίλης Πάικος ήταν ο άνθρωπος που μιλούσε με επιχειρήματα και όχι με κραυγές, ο δημοσιογράφος που υπερασπίστηκε τις αρχές της Δημοκρατίας.

Ο Αθήνα 9.84 αποχαιρετά τον Βασίλη Πάικο

«Αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή διακρίθηκε για το υψηλό του φρόνημα, την ευθύνη και την ακεραιότητά του. Έναν άνθρωπο ταυτισμένο με την έννοια του ήθους και την ιδιότητα του δημοσιογράφου.

Σε όλη του την ζωή, μέσα σε δύσκολες πολιτικά εποχές, τίμησε την δημοσιογραφική του ιδιότητα με υψηλή συνείδηση του χρέους του. Υπήρξε ένας ιδεολόγος, πιστός στις αρχές και στις αξίες του, ένας δημοσιογράφος αφοσιωμένος στο λειτούργημά του και συγχρόνως, ένα ενεργό άτομο στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας.

Μέσα σ’ αυτή την πορεία της συναρπαστικής και γεμάτης ζωής του, προσέφερε τις γνώσεις και τη δύναμή του στους νεότερους, ως το τέλος.

Ο Βασίλης Πάικος υπήρξε από τους πρωτεργάτες του Αθήνα 9.84,  έχοντας τεράστια προσωπική συμβολή στην εδραίωση του πρώτου ελεύθερου ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα και την αδιάλειπτη και αδιάκοπη λειτουργία του.

Πιστός στο λειτούργημα του δημοσιογράφου, αρθρογραφούσε στην εφημερίδα Αυγή και κρατούσε συντροφιά στους ακροατές του «Αθήνα 9,84», μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. «Βασίλη, ώρα σου καλή».

 

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα