back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παλαιό Φάληρο: Κατεδαφίσεις πέντε κτισμάτων και καθαρισμός στο Ρέμα της Πικροδάφνης

Διαβάστε επίσης

Σε κατεδάφιση πέντε κτισμάτων, για τα οποία έχουν εκδοθεί από την αρμόδια ΥΔΟΜ (Υπηρεσία Δόμησης) τελεσίδικες αποφάσεις, ως αυθαίρετα και επικίνδυνα, προχώρησε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου. Αυτά βρίσκονταν στην περιοχή του Ρέματος της Πικροδάφνης (στην περιοχή νησάκι) και στον χώρο πραγματοποιήθηκε παράλληλα καθαρισμός από τα σκουπίδια και τα αδρανή υλικά, καθώς και αποψίλωση όλων των πρόχειρων κατασκευών που επιβαρύνουν το ρέμα. Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τόνισε στον 9.84 ότι χρειάστηκαν 5 μεγάλα κοντέινερ φορτηγά για να απομακρυνθούν συσσωρευμένα για χρόνια σκουπίδια και αδρανή υλικά.

Το παραμελημένο περιβαλλοντικά ρέμα της Πικροδάφνης, είναι το μεγαλύτερο της Νότιας Αθήνας και επί σειρά ετών έχει επιβαρυνθεί με αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις, οι οποίες το υποβαθμίζουν και δημιουργούν ένα εχθρικό περιβάλλον για την πανίδα και τη χλωρίδα του οικοσυστήματος.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος δήλωσε ότι με αυτή την επιχείρηση δόθηκε λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο δήμος πάρα πολλά χρόνια και τερματίστηκε η εικόνα εγκατάλειψης και παραμέλησης του ρέματος της Πικροδάφνης. «Συνεχίζουμε και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την προστασία και αναβάθμιση του δημόσιου και δημοτικού χώρου, στην παραλία μας, στις γειτονιές μας και στο κέντρο της πόλης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κώστας Κορέλης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα