back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκτός πραγματικότητας η διατήρηση των δημοτικών τελών,  λέει η δημοτική αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

Κατά της διατήρησης των δημοτικών τελών στο ύψος του 2020 τάχθηκαν οι συνδυασμοί Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην ΑΘήνα.

Αντιθέτως, πρότειναν να υπάρξει μείωση των δημοτικών τελών προκειμένου να στηριχθούν οι επαγγελματίες και τα νοικοκυριά εν μέσω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.
Ανοιχτή Πόλη: “Μείωση 15% όλων των δημοτικών τελών”
Οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών για επαγγελματίες και νοικοκυριά, συμπεριλαμβανομένων των τελών προστίμων και τοποθέτησης, πρότεινε η Ανοιχτή Πόλη. Αυτό θα έδινε ένα σήμα στους επαγγελματίες ότι έχουν έναν σύμμαχο, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αλεξίου ενώ εκτίμησε ότι η είσπραξη από τα δημοτικά τέλη δεν  θα ξεπεράσει το 65% σημειώνοντας ότι ήδη τα έσοδα από τη δημοτική φορολόγηση είναι πιο κάτω.
Αθήνα Είσαι Εσύ: “Εκτός πραγματικότητας η διατήρηση των δημοτικών τελών στο ίδιο ύψος
Μείωση των τελών με βάση την πτώση του τζίρου ανά περιοχή για τους επαγγελματίες και βάσει των δεικτών ανεργίας ανά περιοχή για νοικοκυριά, πρότεινε ο δημοτικός συνδυασμός Αθήνα Είσαι Εσύ. “Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει μία ολιστική προσέγγιση, να αντιμετωπίσουμε την κρίση όλοι μαζί και όχι πώς θα επιβιώσουμε εμείς ως δήμος και όχι οι δημότες μας” ανέφερε, μεταξύ άλλων, η δημοτική σύμβουλος Ρωξάννη Μπέη.
Λαϊκή Συσπείρωση:”Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη διατήρηση των τελών”
Καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και απλοποίηση των διαδικασιών για την διευκόλυνση των ωφελούμενων ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση της ΑΘήνας ενώ τάχθηκε κατά της διατήρησης των δημοτικών τελών στο ίδιο ύψος με το τρέχων έτος. “Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το 2021 ακολουθεί το 2020, μια χρονιά που μεγάλα τμήματα του πληθυσμού βρέθηκαν σε δεινή θέση” τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Λάμπρου.
Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας: “Οι συνέπειες της ύφεσης είναι τεράστιες”  
Για αδιαφορία και κυνισμό κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου σχολάζοντας την εισήγησή για τη διατήρηση των δημοτικών τελών. ” Οι δήμοι δεν μπορούν να είναι φορομπηχτικές επιχειρήσεις. Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οι επιχειρήσεις και οι τραπεζίτες με τον φτωχόκοσμο” υπογράμμισε ο κ Κωνσταντίνου ενώ ζήτησε να αποσυρθεί η πρόταση για φορολόγηση των χειροτεχνών και των καλλιτεχνών του δρόμου.
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: “Τι γίνεται με τον θάνατο του εμποράκου;”
“Η Δημοτική Αρχή ή δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα ή βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή από την πλευρά της κυβέρνησης” υποστήριξε η Ντίνα Ρέππα. Παράλληλα, σημείωσε ότι ιδιαίτερα στην Αθήνα υπάρχει τεράστια αύξηση της ανεργίας ενώ τάχθηκε κατά της οριζόντιας αντιμετώπισης των ζητημάτων σημειώνοντας ότι δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις το ίδιο.
Μάγδα Μπουλούκου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα