back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε κόκκινο συναγερμό Ιωάννινα και Σέρρες – Οριακά Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Διαβάστε επίσης

Νέες αλλαγές στον χάρτη του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και συγκεκριμένα:

-Από την Πέμπτη στις 6 το πρωί, η περιφέρεια Ιωαννίνων ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού στο επίπεδο 4.

-Η περιφερειακή ενότητα Σερρών ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού στο 4, από την Πέμπτη στις 6 το πρωί.

-Σε επίπεδο συναγερμού οι περιφέρειες Νάξου και Ροδόπης, περνώντας στο επίπεδο 3.

-Η Αμοργός κατεβαίνει στο επίπεδο 1.

-Η Δράμα περνάει στο επίπεδο 2.

“Σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα η κατάσταση είναι οριακή”, πρόσθεσε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

Για τους έλεγχους είπε πως “πλέον γίνονται πλέον σαρωτικοί. Εγκληματικές οι ευθύνες καταστηματαρχών που δεν τα τηρούν”.
“Η Εκκλησία μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, τηρώντας όλα τα μέτρα” είπε ακόμη ο υφυπουργός παρά τις εικόνες συνωστισμού που είδαμε πρόσφατα.

485.000 έλεγχοι

Για τους ελέγχους σχετικά με την τήρηση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι «από την 1η Ιουλίου, έχουν γίνει πάνω από 485.000 έλεγχοι, έχουν βεβαιωθεί πάνω από 15.000 παραβάσεις κι έχουν επιβληθεί πάνω από 19.000 πρόστιμα. Οι περισσότερες επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα, ωστόσο υπήρχαν μαγαζιά που έκλειναν εικονικά, χωρίς να τηρούν τα ωράρια. Καλούμε τους ασυνείδητους επιχειρηματίες να καταλάβουν την κρισιμότητα των στιγμών. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές».

Σχετικά με τον εορτασμό της 28η Οκτωβρίου, είπε: «Πρέπει να αποφευχθούν στιγμές συγχρωτισμού και συνωστισμού. Να τιμήσουμε με διαφορετικό τρόπο τις θυσίες των προγόνων μας».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν ξεκάθαρος για το lockdown, τονίζοντας πως προς το παρόν δεν είναι κάτι που συζητείται έντονα στην Ευρώπη και ούτε στην Ελλάδα, καθώς “θα είναι η τελευταία μας επιλογή”. Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε πανευρωπαϊκά σ’ αυτή την επιλογή αν τα πράγματα γίνουν χειρότερα.

Ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι στο 58% η καλύψη των κλινών ΜΕΘ στην Αττική για τον κορωνοϊό. «Οι δυνάμεις μας δεν είναι ανεξάντλητες. Έχουμε χρόνο μπροστά μας αλλά όσο προετοιμασμένο και αν είναι το σύστημα υγείας αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα της Πολιτείας το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό».

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα