back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σ. Τσιόδρας: Απαιτούνται θυσίες από όλους μας 

Διαβάστε επίσης

«Σε μια μέρα ιστορική για τη χώρα που έχουμε ιστορικές μνήμες αντρειοσύνης απέναντι στον φασισμό, σήμερα περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, περισσότερο από τη φωνή των μέτρων μιλά η φωνή της συνείδησης», είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση όπου κρίθηκε αναγκαία η παρουσία του λόγω της εκτόξευσης των κρουσμάτων.

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας, εξακολουθούμε να παλεύουμε με τα μέτρα οριζόντιου τύπου που επιτρέπουν την κανονική ζωή και όχι το απαγορευτικό lockdown που έχει τεράστιες συνέπειες στην κοινωνία».

Σε ό,τι αφορά την επιβολή lockdown ο κ. Τσιόρδας σημείωσε ότι «στην επιτροπή με μια ψυχή και μια φωνή, κοιτάμε να έχουμε όσο το γίνεται πιο ανεκτά μέτρα για να αποφύγουμε το lockdown, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στη συνείδηση των ανθρώπων και η συνείδηση του καθενός θα παίξει ρόλο στην επιδημία στη χώρα μας».

«Ανεβαίνει η διασπορά και πιέζεται το σύστημα υγείας, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Πρέπει να μιλήσει η φωνή της συνείδησης, δεν μετράνε τόσο τα λόγια τα δικά μου αλλά η δική σας συνείδηση».

Ο κ. Τσιόρδας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα εμβόλια και το χρόνο διάθεσής τους. «Έχουμε και αισιοδοξία μηνύματα ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης δουλεύει σε όλες της ηλικίες, το αμερικάνικο στις μεγάλες ηλικίες και ο Ρώσος πρέσβης μας είπε χθες για τα αποτελέσματα του εμβολίου».

Η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόρδας έκανε έκκληση προς του πολίτες για χρήση μάσκας. «Είμαι κοντά σας για να δηλώσω ότι εμείς οι επιστήμονες είμαστε κοντά σας, παρακολουθούμε τον ιό, με όσο το δυνατόν λιγότερο περιορισμό. Η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή.
Δεν έχω πάει σε καφέ ή εστιατόριο από τον Φεβρουάριο, όταν θα μιλούσα με ένα φίλο μου δεν θα έβγαζα τη μάσκα. Γνωρίζουμε ότι είναι ασφυκτικές οι συνθήκες στα μέσα μεταφοράς, είναι αδύνατον όμως να γίνει κάτι άμεσα. Φορέσετε τη μάσκα σωστά, ή κάτω από τη μύτη, πιάνω κάτι και μετά πλένω τα χέρια μου».

Καταλήγοντας ο κ. Τσιόρδας σημείωσε: «Ο κορονοιός δεν σέβεται κανέναν, δεν έχει όρια, θα διασπαρεί στον διπλανό σου. Η αθώα και ανέμελη συμπεριφορά δεν πρέπει να συσχετιστεί με επιπτώσεις στις ευπαθή άτομα είναι χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα, το γνωρίζαμε. Δουλεύω 18-19 ώρες και κοιμάμαι μόνο 3-4 ώρες την ημέρα, από όλους μας απαιτείται μια θυσία, την έκαναν οι πρόγονοί μας να την κάνουμε και εμείς σήμερα».

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα