back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρόγραμμα “Γέφυρα”: Από το τέλος Νοεμβρίου η επιδότηση δόσεων για 9 μήνες – Προθεσμία έως μεσάνυχτα Σαββάτου

Διαβάστε επίσης

Στις 149.000 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ” του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στους πληγέντες  από την πανδημία δανειολήπτες στεγαστικών δανείων . Το πρόγραμμα προβλέπει την κρατική επιδότηση των δόσεων των στεγαστικών δανείων για 9 μήνες,με την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής από δικαιούχους να λήγει το ερχόμενο Σάββατο τα μεσάνυχτα.

Η καταβολή της επιδότησης των δόσεων των δανείων για 9 μήνες στους δικαιούχους πληγέντες δανειολήπτες αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη Νοεμβρίου η στις αρχές Δεκεμβρίου και απευθύνεται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες δανειοληπτών..

Η πρώτη κατηγορία αφορά τους “πράσινους” , δηλαδή τους ενήμερους δανειολήπτες οι οποίοι θα τύχουν κρατικής επιδότησης των στεγαστικών τους δανείων σε ποσοστό από 70%-90% για 9 μήνες , ενώ οι υπόλοιπες δύο κατηγορίες αφορούν τους “κόκκινους” , δηλαδή δανειολήπτες που έπαψαν να εκπληρώνουν το δάνειό τους στην τράπεζα πάνω από 3 μήνες και τους δανειολήπτες των οποίων τα στεγαστικά δάνεια καταγγέλθηκαν από τις τράπεζες καθώς δεν εξυπηρετούνταν για μακρύ χρονικό διάστημα.

Οι δύο αυτές κατηγορίες δανειοληπτών δικαιούνται χαμηλότερα ποσοστά επιδότησης των δόσεων των δανείων, από 30%-70% και μάλιστα εφόσον μέχρι στο τέλος του χρόνου προχωρήσουν σε ρύθμιση του δανείου τους με την τράπεζα και συναινέσουν σε άρση του τραπεζικού και φορολογικού τους απορρήτου.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα