back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η ΑΣΙΦΑ Ελλάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Animation διαδικτυακά με προβολές και συζήτηση στρογγυλής τράπεζας

Διαβάστε επίσης

Η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων ΑΣΙΦΑ Ελλάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Animation διαδικτυακά, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, προσφέροντας προβολές και μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας.
Η ΑΣΙΦΑ Ελλάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων καθώς και την επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση της Διεθνούς ΑΣΙΦΑ, σε ανταπόκριση στις σύγχρονες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας Covid-19, μεταφέρει τη γιορτή των Κινουμένων Σχεδίων στο διαδίκτυο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φίλους του animation, να παρακολουθήσουν διαδικτυακά ανεξάρτητες ταινίες ανιμέισον από όλο τον κόσμο!
Προβολές Ταινιών Animation

Το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει μια συλλογή 8 φοιτητικών ταινιών από όλο τον κόσμο που διεκδίκησαν το Βραβείο της Διεθνούς ΑΣΙΦΑ (ASIFA STUDENT AWARD 2020) για την καλύτερη φοιτητική ταινία της χρονιάς. Ανάμεσά τους και η βραβευμένη ταινία Let’s Meet Tomorrow της Iva Tokmakchieva από τη Βουλγαρία. Επιπλέον, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια επιλογή ανεξάρτητων ταινιών Animation από το αποθετήριο της Διεθνούς ΑΣΙΦΑ για όλη την οικογένεια από όλο τον κόσμο με τίτλο World Animation.

Τέλος, τα Ελληνικά Φεστιβάλ Animation (Greek Animation Festivals United) ενώνονται και συνδημιουργούν στην πρώτη κοινή τους δράση ένα πρόγραμμα προβολών με βραβευμένες και επιλεγμένες ταινίες από τις προηγούμενες ή τρέχουσες εκδόσεις τους. Τα Φεστιβάλ που συμμετέχουν είναι το: Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, Chaniartoon- Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και Κόμικ, ICONA- Contemporary Animation Festival & Thessaloniki Animation Festival (TAF).

Όλες οι προβολές πραγματοποιούνται διαδικτυακά, με τη συνδρομή του Chaniartoon – Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και Κόμικ, εδώ.

Οι ταινίες

Blue – Maryam Farahzadi (Ιρλανδία / 2017 / 4΄)

Lah gah (Letting Go) – Cécile Brun (Ελβετία / 2019 / 6΄33΄΄)

Pinchpot – Greg Holfeld (Αυστραλία / 2018 / 4΄21΄΄)

Pupa interna – Tam King (ΗΠΑ / 2019 / 6΄)

Catch of the day – Haley Hustus (ΗΠΑ / 2019 / 2′ 47′)

Recipe for birds – Deanna Morse (ΗΠΑ / 2020 / 2΄)

F.L.O.O.R.B.O – Kieran Quinn (ΗΠΑ / 2019 / 4΄44΄΄)

Escape – Yeliz Morto (ΗΠΑ / 2019 / 4΄)

Lonely orbit – Frederic Siegel & Benjamin Morard (Ελβετία / 2019 / 9΄21΄΄)

Tomorrow’s on fire – Darcy Prendergast (Αυστραλία / 2020 / 1΄45΄΄)

I carry the sun – Richard Yarhouse (ΗΠΑ / 2020 / 2΄4΄΄)

Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας | 27.10, 20:00

Παράλληλα με τις προβολές διοργανώνεται, συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, μέσω Zoom για σύγχρονα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του χώρου σχετικά με την παραγωγή και τη δημιουργία κατά παραγγελία (commissioned) ταινιών. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Έφη Παππά και τα δημιουργικά studio Lokey, Odd Bleat & Add Art και θα μεταδοθεί διαδικτυακά στις 20.00 σε σύνδεσμο που θα είναι διαθέσιμος στη σελίδα της ΑΣΙΦΑ Ελλάς στο Facebook.

Spiritus Mundi | 28.10

Με αφορμή των εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς ΑΣΙΦΑ την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα το project Spiritus Mundi. Φέτος, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Κινούμενων Σχεδίων, η Διεθνής ΑΣΙΦΑ ζήτησε από κάθε εθνικό οργανισμό συμπεριλαμβανομένης και της ΑΣΙΦΑ Ελλάς να προτείνει μια αντιπροσωπευτική ταινία έως δύο λεπτών της χώρας τους. Η Ελλάδα συμμετέχει με την ταινία The Runaway του Ανδρέα Μάρη (Ελλάδα / 2020 / 43΄΄) που εξερευνά το θέμα της διάδρασης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Η σύνθεση των ταινιών αυτών ονομάζεται Spiritus Mundi: Animating the World.

Το τρέιλερ της ταινίας:

Παρακολουθήστε την ταινία ζωντανά εδώ:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα