back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Το Παιχνίδι της Άγρας» του Θεόδωρου Εσπίριτου

Διαβάστε επίσης

«Το παν είναι η επιβίωση και αυτή η ικανότητα αμείβεται».

Ένα άγριο και επικίνδυνο παιχνίδι, πραγματικό ή μέρος ενός αρρωστημένου σεναρίου, εκτυλίσσεται σε μία γκρίζα πόλη.

Ο Κρίστοφερ Μάρλοου, 45 ετών, ερευνητής της Υπηρεσίας Εξιχνίασης Σκοτεινών Υποθέσεων, λαμβάνει έναν περίεργο φάκελο με ανυπόγραφο σημείωμα και ένα εισιτήριο τρένου μονής διαδρομής. Ένα τρένο με βαγόνια σαν φέρετρα και προορισμό την Άγρα, πόλη-στούντιο ενός δημοφιλούς αιμοβόρου τηλεοπτικού παιχνιδιού. Όλα αυτά σε μια Ευρώπη ταλαιπωρημένη από τον υπόγειο οικονομικό πόλεμο μεταξύ των μελών της και την άνοδο στην εξουσία ακροδεξιών κομμάτων. Κατά πόσον το περίφημο παιχνίδι είναι κατασκευασμένο ή όχι; Η Άγρα είναι τοποθεσία πραγματικών γυρισμάτων ή βιτρίνα για κάτι αποτρόπαιο και αδυσώπητα τρομακτικό;

Ο θεατρικός σκηνοθέτης αναμειγνύει στο πρώτο του μυθιστόρημα τα είδη της πολιτικής φαντασίας, του αστυνομικού μυθιστορήματος και της δυστοπίας. Και παραδίδει ένα μυθιστόρημα καθηλωτικό στην αφήγηση. Σε έναν απρόσωπο και αβέβαιο κόσμο, η βασική και καίρια μέριμνα θα πρέπει πάντα να είναι ο Άλλος, η μοναδική ασπίδα σωτηρίας μας.

«Όταν κινείσαι στην περιοχή του εφιάλτη, θα έρθεις κάποια στιγμή σε επαφή με την αποτρόπαιη φύση του. Γι’ αυτό περπάτα ανάλαφρα, γίνε διάφανος και δυνατός σαν τον άνεμο, εισχώρησε παντού δίχως κανείς να σε βλέπει, ψάξε να βρεις τους συμμάχους σου».

«Έρχεται κάποια στιγμή που κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και βλέπεις έναν άνθρωπο μεγαλύτερο, αρνείσαι ότι είσαι εσύ αυτός που αντικρίζεις, αναρωτιέσαι που χάθηκε ο χρόνος, αναρωτιέσαι μήπως όλη σου η ζωή ήταν απλώς μια κακόγουστη φάρσα. Και τότε συμβαίνει κάτι που σε ταρακουνά, που σε κάνει να ξεχνάς όλα αυτά τα προβλήματα, που σε κάνει να νιώθεις πως η ζωή είναι αλλού».

Το μυθιστόρημα του Θεόδωρου Εσπίριτου «Το παιχνίδι της Άγρας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη.

Κώστας Μοστράτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα