back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλα 26.979 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 432 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας χθες Σάββατο.

Στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχουν καταγραφεί πάνω από 5,3 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 156.903 νεκρούς, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Κολομβία: Ξεπεράστηκε το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων στη χώρα

Η Κολομβία ξεπέρασε χθες Σάββατο το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στη διάρκεια της Παρασκευής στην Κολομβία καταγράφηκαν 8.769 νέα κρούσματα covid-19, επεσήμανε το υπουργείο, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 1.007.711 από τις 6 Μαρτίου όταν εντοπίστηκε στη χώρα η πρώτη μόλυνση.

Ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει τις 30.000, με 198 νέους θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες δέκα ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές.

Με πληθυσμό 50 εκατομμυρίων, η Κολομβία είναι η όγδοη χώρα παγκοσμίως που ξεπερνά το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Αργεντινή, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Ο Κολομβιανός πρόεδρος Ιβάν Ντούκε υπογράμμισε ότι η χώρα του έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων στην περιοχή σε σχέση με τον πληθυσμό της.

«Τα έχουμε πάει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες. Όμως αυτό δεν το λέω για να νιώσουμε νικητές, το λέω για να προστατευθούμε περισσότερο», τόνισε ο συντηρητικός πρόεδρος.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Υγείας, η Κολομβία βρίσκεται στην δέκατη θέση σε αυτή την κατάταξη μεταξύ των χωρών της Λατινικής Αμερικής, με 561 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους κατά μέσο όρο, σχεδόν τους μισούς σε σχέση με το Περού (1.016) και περίπου ένα τέταρτο λιγότερους από τη Βραζιλία (719).

Η κολομβιανή κυβέρνηση είχε επιβάλει εθνικό lockdown στις 25 Μαρτίου, το οποίο χαλάρωσε προκειμένου να περιορίσει την οικονομική ύφεση. Από την 1η Σεπτεμβρίου ακολουθεί μια στρατηγική που βασίζεται στην ατομική ευθύνη και τη γενικευμένη χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους.

Ο Ντούκε επεσήμανε ότι έχει υπολογίσει δαπάνες «κοντά στο 11% του ΑΕΠ» (περίπου 31 δισεκατομμύρια δολάρια) για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Η ανεργία στις πόλεις όμως αυξήθηκε ξανά στο 19,6% τον Αύγουστο, όταν ξεκινούσε μια μικρή οικονομική ανάκαμψη.

Μεξικό: 6.025 κρούσματα και 431 θάνατοι τις προηγούμενες 24 ώρες 

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 6.025 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ 431 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 88.743 νεκρούς επί συνόλου 886.800 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον κατά πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Ινδονησία: 3.732 νέα κρούσματα και 94 νέοι θάνατοι – Παρατείνεται η εφαρμογή των μέτρων κοινωνικού περιορισμού στην Τζακάρτα, μέχρι την 8η Νοεμβρίου

Η Ινδονησία ανέφερε σήμερα 3.732 νέα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορονοϊό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει στα 389.712.

Αναφέρθηκαν επίσης, 94 νέοι θάνατοι από το νέο κορονοϊό, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων σε 13.299 θανάτους.

Οι αρχές στην πρωτεύουσα Τζακάρτα ανέφεραν σε μία ανακοίνωσή τους, νωρίτερα σήμερα, ότι θα παρατείνουν την εφαρμογή των μέτρων κοινωνικού περιορισμού που εφαρμόζονται κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, μέχρι την 8η Νοεμβρίου.

Μαλαισία: Ο βασιλιάς Αλ Σουλτάν-Αμπντουλάχ απέρριψε σήμερα, μία πρόταση του πρωθυπουργού Μουχιντίν Γιασίν για την επιβολή μιας κατάστασης ανάγκης, εξαιτίας της COVID-19

Ο βασιλιάς της Μαλαισίας Αλ Σουλτάν-Αμπντουλάχ απέρριψε σήμερα, μία πρόταση του πρωθυπουργού Μουχιντίν Γιασίν για την επιβολή μιας κατάστασης ανάγκης, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Ο βασιλιάς πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί καλά την πανδημία, ενώ είναι ικανή να συνεχίσει να διαχειρίζεται την κρίση υπό τις εντολές του Μουχιντίν, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, το παλάτι.

Ο Μουχιντίν αιτήθηκε την επιβολή της κατάστασης ανάγκης, μετά την αναζωπύρωση της εξάπλωσης της COVID-19, αλλά και για πολιτικούς λόγους, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Γαλλία: Ρεκόρ άνω των 45.000 νέων κρουσμάτων 

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 45.422 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ρεκόρ, αφού κατέγραψε 42.032 χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, 138 άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές της νόσου Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 34.645.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 1.086.497, αφότου πέρασε το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου μολύνσεων για πρώτη φορά χθες.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε πως το 16% όλων των τεστ που διεξάγονται για κορονοϊό είναι θετικό, ένα νέο υψηλό και ένας αριθμός διπλάσιος από τα επίπεδα πριν από έναν μήνα.

Σχεδόν 2.500 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και υπό μηχανική υποστήριξη σήμερα.

Η Γερμανία κατέγραψε 11.176 νέα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο

Η Γερμανία κατέγραψε 11.176 νέα κρούσματα κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύσεων στη χώρα σε 429.181.

Επιπλέον 29 θάνατοι καταγράφηκαν το ίδιο διάστημα, με τον συνολικό απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 10.032.

Τσεχία: Περισσότερα από 12.400 νέα κρούσματα καταγράφηκαν χθες, αριθμός ρεκόρ για Σαββατοκύριακο

Η Τσεχία ανακοίνωσε σήμερα ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 12.472 νέα κρούσματα κορονοϊού, ο μεγαλύτερος αριθμός μέχρι στιγμής στη διάρκεια Σαββατοκύριακου, όταν συνήθως γίνονται λιγοτερα διαγνωστικά τεστ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται πλέον σε 250.797, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 106 για να φτάσουν τις 2.077.

Ουγγαρία: Τα κρούσματα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 3.000

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 3.149 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον ημερήσιο απολογισμό να ξεπερνά στη χώρα τις 3.000 για πρώτη φορά από την αρχή της επιδημίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στην Ουγγαρία -μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων- ανέρχεται πλέον σε 59.247, ενώ οι νεκροί φτάνουν τους 1.425.

Σλοβακία: 3.042 νέα κρούσματα μόλυνσης

Η Σλοβακία ανέφερε 3.042 νέα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορονοϊό κατά το τελευταίο 24ωρο.

Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφει η χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των Κρουσμάτων αυξήθηκε στα 43.843, σε μία χώρα συνολικού πληθυσμού 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα