back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Bazaar Προσφοράς για μοναχικούς ασθενείς στο Σεράφειο

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα «Για να σταθείς και εσύ δίπλα στα παιΔΙΑ και τους ενηλίΚΟυς ασθενείς στα ΝοσοκομεΙΑ της Αττικής» η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων» (ΕΔΑΝΙ) πραγματοποιεί Bazaar Προσφοράς από 23 έως 30 Οκτωβρίου 2020 (10:00-20:00) στον χώρο του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη).

Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που μεριμνά για τη στοιχειώδη φροντίδα σε μοναχικούς ή εγκαταλελειμμένους ασθενείς (ενήλικες και παιδιά), που νοσηλεύονται σε κάποιο νοσοκομειακό ίδρυμα στην Αττική, χωρίς να έχουν δίπλα τους κάποιον, για να τους στηρίζει.

«Μια μικρή προσφορά μπορεί να έχει πολύ μεγάλο όφελος για έναν συνάνθρωπό μας μόνο του στο Νοσοκομείο ή για ένα εγκαταλελειμμένο παιδί» επισημαίνει, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο αντιπρόεδρος της «Εθελοντική Διακονία Ασθενών», κοινωνικός λειτουργός Αθανάσιος Κοντογιάννης.  «Προσκαλούμε τους Αθηναίους στο Σεράφειο, να βάλουμε όλοι μαζί από ένα λιθαράκι για να γίνει ο κοσμος μας καλύτερος».

Το Bazaar

Για να προσφέρεις, δεν είναι απαραίτητο να πας σε ένα νοσοκομείο. Τώρα μπορείς να προσφέρεις, αγοράζοντας ένα δώρο.

Στο Bazaar μπορείτε να βρείτε ποιοτικά και μοντέρνα επώνυμα γυναικεία ρούχα ελληνικών εταιρειών, συνθέσεις δώρων και παραδοσιακά τρόφιμα και ζυμαρικά από ελληνικούς συνεταιρισμούς. Ένα δώρο για τον εαυτό σας  ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μπορεί ταυτόχρονα να αποτελέσει δώρο για ένα παιδάκι που είναι μόνο του στο νοσοκομείο, ή για έναν μοναχικό ηλικιωμένο συνάνθρωπό μας.

Το Bazaar Προσφοράς διενεργείται υπεύθυνα και με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω της πανδημίας.

«Εθελοντική Διακονία Ασθενών»

Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» από το 2003 ως άτυπη εθελοντική ομάδα και από το 2007 ως μη κερδοσκοπικό σωματείο, έχει προσφέρει περισσότερες από 420.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς σε 2.212 μοναχικούς ασθενείς (ενήλικες και παιδιά με εισαγγελική εντολή ή εγκαταλελειμμένα) με τους 2.144 εκπαιδευμένους εθελοντές της.

Οι δράσεις του σωματείου περιλαμβάνουν:

1. Ατομικές «διακονίες»
Καθημερινά υποστηρίζουν μοναχικούς ασθενείς-ενήλικες και παιδιά, με εκπαιδευμένους εθελοντές (9 ώρες / ημέρα – 270 ώρες / μήνα σε κάθε ασθενή).
2. Δημιουργική Απασχόληση
Απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά στα Νοσοκομεία Παίδων με χειροτεχνίες, ζωγραφιές και παιχνίδια.
3. Ψυχαγωγία
Ψυχαγωγούν με εθελοντές ηθοποιούς, κλόουν και εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού για τα νοσηλευόμενα παιδιά.
4. Συνοδεία
Συνοδεύουν και εξυπηρετούν μοναχικούς ασθενείς σε γραφειοκρατικά θέματα.
5. Επισκέψεις Αγάπης
Επισκέπτονται μία φορά την εβδομάδα τους νοσηλευόμενους.
6. Διακονία Κατ’ Οίκον
Κάλυψη αναγκών στοιχειώδους φροντίδας σε μοναχικούς ενήλικες κατ’ οίκον.
7. Φιλοξενία Κατ’ Οίκον
Φιλοξενία συγγενών ασθενών από επαρχία με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα