back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ1 21-10-2020

Διαβάστε επίσης

Στο ανήσυχο και επαναστατικό πνεύμα του διπλωμάτη, διανοητή και συγγραφέα Ίωνα Δραγούμη είναι αφιερωμένη η πρώτη πρόταση για σήμερα. Ο πολυγραφότατος Δραγούμης άφησε πίσω του ένα σημαντικό αρχείο που ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση «Ίων Δραγούμης: Στο Μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης. Εκατό Χρόνια από τη Δολοφονία του» στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα. Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη & Παρασκευή 11:00-16:00 Σάββατο 12:00-17:00

Και κλείνουμε με δύο θεατρικές πρεμιέρες: Η πρώτη στο Εθνικό Θέατρο όπου ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί έναν πολυπληθή θίασο στην φάρσα του Ζωρζ Φεντώ «Η κυρία του Μαξίμ» με πρωταγωνιστές τον Θανάση Αλευρά, τον Κώστα Φιλίππογλου και την Ευαγγελία Καρακατσάνη. Δαιμόνιοι σκηνικοί μηχανισμοί, πνευματώδης σάτιρα και απίθανες συμπτώσεις τα δομικά στοιχεία της παράστασης αυτή που ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του κτιρίου Τσίλλερ.

Στον αντίποδα αυτής της μπουρλέσκ ατμόσφαιρας είναι η λιτή και ωμή γραφή του Χάρολντ Πίντερ στην «Προδοσία» που κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Θέατρο Βρετάνια. Τα μέλη του ερωτικού τριγώνου του Πίντερ ερμηνεύουν ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου. Το νήμα της ιστορίας ξετυλίγεται χρονολογικά αντίστροφα, με το έργο να ξεκινάει με την τελευταία συνάντηση των δυο πρώην παράνομων εραστών και σταδιακά γινόμαστε μάρτυρες όλου του χρονικού τις σχέσης τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα