back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σοφία Ζαχαράκη: Περί τα 200 σχολεία σε κατάληψη – Οι μάχες δίνονται με ανοιχτά τα σχολεία

Διαβάστε επίσης

Περί τα 200 σχολεία βρίσκονται  υπό κατάληψη δέκα ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, εκτίμησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συμπλήρωσε ωστόσο ότι πρόκειται για τάση προς εκτόνωση.

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 είπε:  «βλέπω να φθίνει το κίνημα αυτό. Πιστεύω ότι η θέση των παιδιών είναι μέσα στην τάξη και οι μεγαλύτερες μάχες δίνονται με ανοιχτά τα σχολεία» Όσον αφορά τα αιτήματα που σχετίζονται με  τις ελλείψεις εν μέσω πανδημίας σημείωσε ότι «αυτό που συμβαίνει μέσα στις σχολικές μονάδες υπό κατάληψη έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με αιτήματα που έχουν διακινηθεί στην Ελλάδα και κάποια που έχουν τοπικά χαρακτηριστικά. Αυτό που έχει δοθεί ως κατεύθυνση σε διευθυντές σχολείων και διευθυντές εκπαίδευσης είναι να εξηγήσουν στα παιδιά τις νέες συνθήκες και γιατί έχουν επιβληθεί αυτά τα μέτρα».

Όσον αφορά την εικόνα με τους αναπληρωτές η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι «στις 25 Αυγούστου διορίστηκαν πάνω από 24.900 αναπληρωτές και την Παρασκευή άλλοι 7.368. Χθες βγήκε πρόσκληση για ολιγόμηνες κατ’ ελάχιστον τριμηνιαίες συμβάσεις για αναπλήρωση εκπαιδευτικών που είναι σε άδεια γιατί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Αυτή η διαδικασία, διευκρίνισε, «θα τρέξει την επόμενη εβδομάδα» και «το κονδύλι θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ».

Η υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε, τέλος, ότι από το υπουργείο εστάλη επιστολή σε γονείς για ανάκτηση κωδικών στην τηλεκπαίδευση μόνο «ώστε να είμαστε έτοιμοι». Έδωσε, μάλιστα, το παράδειγμα της Πέλλας στην οποία «τα παιδιά δεν έχουν πάει στο σχολείο ακόμα αλλά εμείς έπρεπε να είμαστε έτοιμοι».

 

Πηγή:ΘΕΜΑ 104,6

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα