back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Politico: “Δικαστική” η προεκλογική εκστρατεία των Ρεπουμπλικανών

Διαβάστε επίσης

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία είναι έτοιμοι να επαναλάβουν την εκλογική στρατηγική που ακολούθησαν το 2016: Όλα να περιστρέφονται γύρω από τα δικαστήρια, όπως σχολιάζει το POLITICO.

Με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία τους να βρίσκεται σταδιακά σε όλο και μεγαλύτερο κίνδυνο και με τον Τζο Μπάιντεν να έχει ένα διαρκές προβάδισμα έναντι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές προσπαθούν να κάνουν το 2020 μία συνέχεια της απρόσμενης νίκης που είχαν πριν από τέσσερα χρόνια.

Το 2016 οι Ρεπουμπλικάνοι πίστωσαν πολιτικά στην απόφαση του Μιτς Μακόνελ να εμποδίσει το διορισμό του δικαστή Μέρικ Γκάρλαντ, την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, όπως επίσης και τη διάσωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τους στη Γερουσία.

Ωστόσο, η επικέντρωση του προεκλογικού ενδιαφέροντος των Ρεπουμπλικάνων στα ζητήματα των δικαστηρίων, είναι ενδεχόμενο να πλήξει τις πιθανότητες εκλογής των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών στις πολιτείες που τελούν υπό την πολιτική επιρροή των Δημοκρατικών.

Οι προοδευτικοί ψηφοφόροι κινητοποιήθηκαν και η συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών έχει απογειωθεί μετά το θάνατο της δικαστή Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσπεργκ.

Από την άλλη μεριά, η πόλωση του προεκλογικού κλίματος γύρω από τον διορισμό στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, μιας προσωπικής επιλογής του προέδρου Τραμπ, θα ενισχύσει τη θέση των γερουσιαστών που είναι ήδη εκλεγμένοι στις πολιτείες που τείνουν προς τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, διασφαλίζοντας την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία στη Γερουσία.

Καθώς, μόλις δύο από τους 53 Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές απέχουν από την απόφαση υποστήριξης της πρωτοβουλίας για την πλήρωση της κενής έδρας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ο Μακόνελ και τα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους, που δείχνουν ότι υπάρχει μικρός κίνδυνος να αποτύχουν για το διορισμό δικαστή μέσα στο 2020.

Ο Μακόνελ “έχει λάβει την απόφαση ότι έχει περισσότερες πιθανότητες καθαρού [πολιτικού] κέρδους,” δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Κέβιν Κρέιμερ, που κέρδισε την έδρα του στη Βόρεια Ντακότα το 2018, μετά τον περιπετειώδη διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

“Μία συζήτηση για το ανώτατο δικαστήριο ακριβώς πριν από την [προεδρική] εκλογή είναι καλή για εμάς,” δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας Λίντσεϊ Γκρέιαμ (Νότια Καρολίνα), που βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σοβαρή προεκλογική πρόκληση από τον Δημοκρατικό Τζέιμι Χάρισον. “Είναι ένα δεξιά προσανατολισμένο έθνος, ειδικότερα στη Νότια Καρολίνα. Είναι πράγματι. Πρόκειται για μία κίνηση που θα επηρεάσει αυτές τις προεκλογικές εκστρατείες [σε περιφέρειες με έντονες συντηρητικές αποχρώσεις],” πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: POLITICO

Newsroom Αθήνα 9,84

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα