back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αθρόα συμμετοχή στο δωρεάν μαστολογικό έλεγχο της Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Δ. Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Αθρόα συμμετοχή στο δωρεάν μαστολογικό έλεγχο της Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Δήμου Αθηναίων.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Αθηναίων, κατά την πρώτη ημέρα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας.

Στον αύλειο χώρο του ΟΠΑΝΔΑ επί της οδού Σόλωνος 78, βρέθηκαν την Τετάρτη 10 Ιουνίου, 33 γυναίκες προκειμένου να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφία, αυτή την ανώδυνη και συνάμα σωτήρια εξέταση, από το εκπαιδευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου, τεχνολόγο, Ιωάννα Γιαννίκου:«η ανταπόκριση των γυναικών σε αυτή την κοινή δράση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Δήμου Αθηναίων είναι μεγάλη, έχουν συμπληρωθεί όλα τα ραντεβού, 100 στο σύνολο, ωστόσο λόγω του κορονοϊού και των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερες γυναίκες».

Η δράση θα συνεχιστεί και την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Στον τηλεφωνικό αριθμό 210-3626587 μπορούν να καλούν μόνο όσες γυναίκες επιθυμούν να μπουν σε λίστα αναμονής για μαστογραφία σε ενδεχόμενο ακύρωσης ραντεβού.

Επόμενος σταθμός της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, είναι το Ιλιον 15-16-17 Ιουνίου και ακολουθούν Άγιοι Ανάργυροι, Αγία Βαρβάρα και Κερατσίνι.

Μπακογιάννης: Υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό την πρόληψη

«Η πρόληψη είναι κομμάτι της κουλτούρας που λειτουργεί ο δήμος μας. Είναι στρατηγική επιλογή μας, όχι μόνο να υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό την πρόληψη αλλά να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή. Με το χώρο, το χρόνο και τους ανθρώπους μας. Με όσες δυνάμεις διαθέτουμε», τονίζει με αφορμή την συγκεκριμένη δράση ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Καρκίνος Μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στα 7.500. Παρά την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας της σημαντικής προόδου της ιατρικής επιστήμης που οδήγησε σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να εντοπίζεται ο καρκίνος σε πρώιμο στάδιο, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα