back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΝΤΑΜΕΣ ΣΠΑΘΙ

με τις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονόρα Ορφανίδου, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 12:00

Η Ελευθερία και η Ελεωνόρα συνδέονται με μια μακρόχρονη, βαθιά και ουσιαστική φιλία. Μέσα από τη συχνότητα του Αθήνα 9.84, οι Ντάμες Σπαθί είναι ένα παράθυρο στον κόσμο με θέα προς το πραγματικό. Η εκπομπή ασχολείται με θέματα και όψεις του κοινωνικού, των δικαιωμάτων, της ελευθερίας, της ισότητας, των έμφυλων πραγματικοτήτων, της φτώχειας. Επιδιώκουν να δώσουν φωνή σε όσες και όσους έρχονται αντιμέτωποι με μηχανισμούς ή προβλήματα που τους / τις συνθλίβουν. Δημοσιογραφούν για το κοινωνικό, με πλήρη συναίσθηση ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία είναι η αφετηρία κάθε λέξης που θα βγει στον αέρα του ραδιοφώνου της πόλης.

Το 2017 έλαβαν το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, το 2019 το Βραβείο Ιδρύματος Μπότση και το φθινόπωρο του 2022 έγιναν τα πρόσωπα της καμπάνιας της Διεθνούς Αμνηστίας για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης ενόψει του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η εκπομπή είναι επίσημος συνεργάτης του ΟΗΕ για τους «17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Η Ελευθερία βρίσκεται στον Αθήνα 9. 84 από το 1996! Έχει καλύψει δημοσιογραφικά αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στο εμπόλεμο Βελιγράδι και τις παραγκουπόλεις του Ναϊρόμπι. Από το 2010 ασχολείται με το ρεπορτάζ της Χρυσής Αυγής και από το 2015 συμμετέχει στο Παρατηρητήριο για τη δίκη της ΧΑ “Golden Dawn Watch”.

Διετέλεσε αναπληρωματικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Παρακολουθεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ”Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό”. Της αρέσουν τα αθλητικά, να μαγειρεύει για φίλους και μαθαίνει βραζιλιάνικα κρουστά.

Η Ελεωνόρα γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι εγγονή προσφύγων και κόρη μεταναστών. Σπούδασε νομικά, ιστορία – αρχαιολογία – τέχνη και δημιουργική γραφή. Εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς σταθμούς. Κατέγραψε την Ακαδημαϊκή γνώση ως αρχισυντάκτρια της σειράς “Ριμέικ” της Ρένας Θεολογίδου αλλά το ραδιόφωνο ήταν πάντα το “σπίτι” της. Καθ’ έξιν και κατά σύστημα αναγνώστρια, ασχολείται με το βιβλίο και τους ανθρώπους του, πιστεύοντας σχεδόν εμμονικά στη δύναμη των λέξεων. Συντονίζει συζητήσεις και διοργανώνει εκδηλώσεις γύρω από κοινωνικά θέματα, βιβλία και ζητήματα πολιτισμού

Ακολουθεί η πιο πρόσφατη εκπομπή.
ΕΔΩ μπορείτε να ακούσετε τις εκπομπές του 2023
Αρχείο των εκπομπών μπορείτε να βρείτε εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +