back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Διάσημοι σκιτσογράφοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Διαβάστε επίσης

Διάσημοι σκιτσογράφοι- κομίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχεδιάζουν στιγμιότυπα από τη διαδικασία των απολογιών στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από πρόσκληση των συντελεστών της καμπάνιας «Βάλτους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας».

Στόχος της πρωτοβουλίας η διαφύλαξη και η διάδοση της ιστορικής δικαστικής διαδικασίας καθώς απαγορεύεται η οπτικοακουστική κάλυψη της δίκης.

Molly Crabapple σκιτσογράφος, συγγραφέας από την Νέα Υόρκη

Να υπενθυμίσουμε ότι η καμπάνια «Βάλτους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας» σχεδιάστηκε με σκοπό να εντοπίσει μέσα στην πόλη και να αναδείξει την αφανή εγκληματικότητα που συνδέεται με τις ρατσιστικές επιθέσεις στο δημόσιο χώρο. Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ (ΙΡΛ) Παράρτημα Ελλάδας και του HumanRights360.

Την σπουδαιότητα της ιστορικά καταγεγραμμένης εικόνας των υπόδικων χρυσαυγιτών στο εδώλιο του κατηγορουμένου επισημαίνει η υπεύθυνη επικοινωνίας της οργάνωσης HumanRights360 Φωτεινή Κοκκινάκη.

«Είμαστε στη δεύτερη φάση της καμπάνιας «Βάλτους Χ», λέει στον Αθήνα 9.84 η Φωτεινή Κοκκινάκη. «Στην πρώτη φάση καλύψαμε την αθέατη ρατσιστική βία σε όλη την Αθήνα και τώρα προσπαθούμε να καλύψουμε όλη την Ελλάδα, να αποτυπώσουμε, δηλαδή, ρατσιστικά περιστατικά που έχουν συμβεί σε όλη την επικράτεια της χώρας. Ταυτόχρονα αποτυπώνουμε την διαδικασία των απολογιών στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Καλέσαμε, λοιπόν, διάσημους και καταξιωμένους σκιτσογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να έρθουν στο δικαστήριο, να παρακολουθήσουν τη δική και να αποτυπώσουν με τη δική τους έμπνευση στιγμιότυπα της διαδικασίας. Είναι σημαντικό ότι θα υπάρχει καταγεγραμμένη ιστορικά η εικόνα των χρυσαυγιτών στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καθώς απαγορεύεται η οπτικοακουστική κάλυψη της δίκης, αυτό αποκτά μια πρόσθετη σημασία. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ιστορική παρακαταθήκη αυτής της ιστορική δίκης. Στοχεύουμε να καλύψουμε μέσω των σκιτσογράφων όλη την δίκη της Χρυσής Αυγής».

Η Μάγδα Φύσσα από την Molly Crabapple

Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ

Το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ (ΙΡΛ) Παράρτημα Ελλάδας είναι ένα αριστερό γερμανικό ινστιτούτο πολιτικής επιμόρφωσης, ανήκει στο διεθνές δίκτυο του Rosa Luxemburg Stiftung (RLS) και λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2012. Ο Αντιφασισμός και ο Αντιρατσισμός είναι δύο από τις κύριες θεματικές ενότητες στις οποίες δραστηριοποιείται.

HumanRights360

Το HumanRights360 είναι μία νέα οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Αποστολή του είναι η προστασία και ενδυνάμωση των δικαιωμάτων όλων, χωρίς καμία διάκριση, και με εστίαση στους ευάλωτους πληθυσμούς. Στο πλαίσιο αυτό, το HumanRights360 υλοποιεί μία σειρά δράσεων κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των εγκλημάτων μίσους.

Tjeerd Royaards Ολλανδός καλλιτέχνης που ζει στο Άμστερνταμ.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα