back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προς ματαίωση οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου – Λυκείου

Διαβάστε επίσης

Στη ματαίωση και φέτος των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας με δεδομένο ότι για άλλη μία χρονιά τα σχολεία έχουν μείνει κλειστά για σημαντικά μεγάλη χρονική περίοδο.

Ο σχεδιασμός του υπουργείο Παιδείας για την ολοκλήρωση της χρονιάς, σύμφωνα με την εφημερίδα η «Καθημερινή», περιλαμβάνει και την περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις γυμνασίων και λυκείων, πλην εκείνης των Πανελλαδικών Εξετάσεων που έχει ήδη ανακοινωθεί. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί χρόνος διδασκαλίας διά ζώσης σε βασικά κεφάλαια.

Με δεδομένο ότι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση εδώ και μήνες συνεχίζει να λειτουργεί εξ αποστάσεως τα χρονικά περιθώρια για στοιχειώδη κάλυψη της ύλης στενεύουν, όμως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι δεν θα καταφύγει στη λύση μαθημάτων κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Συνεπώς, καθώς η εξ αποστάσεως λειτουργία των σχολείων έχει παραταθεί έως τις 8 Μαρτίου, χωρίς να αποκλείεται νέα παράταση έως τις 15 του μήνα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει παράταση των μαθημάτων των δημοτικών σχολείων έως το τέλος Ιουνίου. Και αυτό και για ψυχολογικούς λόγους καθώς τα μικρότερα παιδιά έχουν χάσει τελείως τη διά ζώσης επαφή με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα