back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΗΕ: Δεν έχει ακόμη αποδείξεις ότι ζει η πριγκίπισσα Λατίφα από τα ΗΑΕ

Διαβάστε επίσης

Η Ύπατη Αρμοστεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα «δεν έχει ακόμα» λάβει στοιχεία ότι βρίσκεται εν ζωή η πριγκίπισσα Λατίφα, κόρη του ηγεμόνα του Ντουμπάι, που λέει ότι κρατείται παρά τη θέλησή της και φοβάται για τη ζωή της, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αρμοστείας.

«Όχι, όχι ακόμα», δήλωσε ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος της Αρμοστείας, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας και των αντιπροσώπων των Εμιράτων στη Γενεύη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν στις 19 Φεβρουαρίου ότι ζήτησαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στοιχεία που θα καταδεικνύουν ότι είναι εν ζωή η 35χρονη πριγκίπισσα, κόρη του Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, ηγέτη του εμιράτου του Ντουμπάι και πρωθυπουργού των ΗΑΕ.

Η ίδια είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να αποδράσει με σκάφος από αυτή την πόλη-κράτος στον Κόλπο το 2018, πριν μεταφερθεί και πάλι πίσω στο εμιράτο.

Οικείοι της μετέδωσαν βίντεο στα οποία η ίδια λέει ότι είναι κλειδωμένη σε μια «έπαυλη που έχει μετατραπεί σε φυλακή» με σφραγισμένα παράθυρα και υπό αστυνομική φρούρηση. Δηλώνουν ότι δεν έχουν πλέον νεότερα από εκείνη.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, τα βίντεο μαγνητοσκοπήθηκαν περίπου ένα χρόνο μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασής της.

Στις 19 Φεβρουαρίου, η πρεσβεία των ΗΑΕ στο Λονδίνο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι η υψηλότητά της λαμβάνει φροντίδα στο σπίτι της, με τη στήριξη της οικογένειάς της και επαγγελματιών υγείας Η κατάστασή της συνεχίζει να βελτιώνεται και ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει στη δημόσια ζωή εν ευθέτω χρόνω».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα