back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένας γαλαξίας γεμάτος από αγαπημένες ταινίες στην πόρτα σας

Διαβάστε επίσης

Γνώστης του σινεμά και φανατικός ταινιοφάγος o Λευτέρης, ιδιοκτήτης του Movie Galaxy στα Εξάρχεια, κάνει τη δουλειά των ονείρων του από το 2006.

Στην ερώτηση πόσα dvd διαθέτει ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να απαντήσει με ακρίβεια «πάνω από 30.000 πάντως», όπως λέει. Πάντα ενημερωμένος όσον αφορά τις νέες κυκλοφορίες αλλά κυρίως συλλέκτης ψαγμένων κλασσικών φεστιβαλικών ταινιών έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς του σινεφίλ κοινού στο κέντρο της Αθήνα και όχι μόνο.

Η επικοινωνία με κάθε πελάτη είναι προσωπική και η επιτυχία του στηρίζεται στο ότι έχει καταφέρει να ξέρει τι θα ήθελες να δεις, πριν ακόμη το δεις. To προφίλ των πελατών μπορεί να χωριστεί σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη περιλαμβάνει αυτούς που δεν ξέρουν πώς να κατεβάσουν ταινίες και η δεύτερη αυτούς που το κάνουν από άποψη, που είναι και οι περισσότεροι. Στο πελατολόγιο του συγκαταλέγονται ηθοποιοί, σκηνοθέτες, φοιτητές αλλά και απλοί ταινιομανείς που θέλουν να δουν κάτι διαφορετικό από Netflix.

Ο Λευτέρης την περίοδο πριν το lockdown ήταν ανοικτός όλη την ημέρα, μέχρι αργά το βράδυ όλο το χρόνο, εκτός από 2 ημέρες τα Χριστούγεννα και 3 τον δεκαπενταύγουστο που έκλεινε για να ξεκουραστεί.

Το lockdown ήταν το πρώτο μεγάλο κενό

Ο Λευτέρης κατανοώντας την ανάγκη των πελατών του για καλές ταινίες, μιας και ο ίδιος βλέπει τουλάχιστον δύο καθημερινά, αποφάσισε να κάνει ο ίδιος τη διανομή των ταινιών. Η διαδικασία είναι απλή. Με ένα τηλέφωνο επιλέγεις την ταινία και θα σε λίγα λεπτά είναι στην πόρτα σου, τηρώντας ευλαβικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του νέου κορονοϊού. Σημειώνεται ότι η επιστροφή των ταινιών πραγματοποιείται μέσω θυρίδας.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν η καραντίνα έχει επηρεάσει το είδος των ταινιών που επιλέγουν οι πελάτες του, ο ίδιος λέει «κατά κάποιο τρόπο, ναι. Σίγουρα επιλέγουν περισσότερο ευχάριστες ταινίες αλλά και πιο κλασσικές, ή ταινίες που δεν είχαν χρόνο να δουν. Παράδειγμα μεγάλη ζήτηση έχει ο Ταρκόφσκι».

Όμως το παν όπως λέει ο Λευτέρης είναι η επικοινωνία. «Ακόμα και μέσω τηλεφώνου οι πελάτες βρίσκουν την ευκαιρία να συζητήσουν με κάποιον για πράγματα που τους ενδιαφέρουν». Μάλιστα, όπως είπε μια σειρά που δεν είχε στάθηκε και η αφορμή να γνωρίσει τη γυναίκα του. «Ήρθε και μου ζήτησε μια σειρά, που δεν είχα. Το πρώτο σοκ. Το δεύτερο ήταν οι γνώσεις που είχε για τις ταινίες, ήταν πραγματικά εντυπωσιακές».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα